Allah korkuları yok!

Depremzedelere gıda yardımı yapmak isteyenleri 13 milyon lira dolandırdılar.

6 Şubat depreminde mağdur duruma düşen depremzedelere gıda bağışında bulunmak isteyen yurttaşları sosyal medyadan yayınladıkları ‘düşük fiyatlı ürün reklamları’ ile kandırıp hesaplarına 13 milyon liralık vurgun parasını aktartan suç örgütü çökertildi.

KÜFÜR ETTİLER, 1 ADET MAKARNA GÖNDERDİLER

Afyon merkezli olup Adana ve Konya bağlantılı suç örgütünü çökerten polis, 8 kişiyi yakaladı. Şahısların dolandırdıkları paralarla lüks otomobillerine ise el konuldu. Suç örgütü, ‘Depremzede paketi, Ramazan paketi’ adı altında sosyal medyada ilanlar yayınlayarak kendilerine ulaşan vatandaşlara ürün göndermeyerek paraları hesaplarına geçirdiler. Parasının hesabını soran yurttaşlara ise ağır küfürler ederek kargo ile bir adet makarna gönderdiler.

LÜKS OTOMOBİL ALMIŞLAR

Polis Afyonkarahisar ile birlikte Konya ve Adana'da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda suç örgütünün kurucu lideri olduğu iddia edilen O.T., ile birlikte A.T., İ.Ç., O.T., H.B., B.O.B. ve N.U. ve O.T., gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sonrasında Afyonkarahisar'a getirildi. Aramalarda ise ruhsatsız tabanca, muşta, bıçak, 17 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, sim kartlar, USB bellekler, paravan olarak kullanılan şirketlere ait kaşeler ve 19 adet başka şahıslar üzerine olan suçta kullanıldığı değerlendirilen banka kartı ve hesap cüzdanı ele geçirildi. Suçta kullandıkları tespit edilen 23 adet banka hesabı ve içindeki paralara ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan lüks bir otomobile el konuldu.