Alternatif olabilir mi!

Korona virüs hasta sayısı yeniden artış gösterir iken Karalar'ın hastanesi yeniden gündeme gelebilir.

Türkiye genelinde korona virüs hasta sayısının artması ve hastaların genelde hastane yerine evlerinde karantina altına alınmaya başlanılması üzerine Adanalı vatandaşlar ‘Bizleri evlere göndereceklerine Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif hastanesi Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yeniden elden geçirilip düzenlenerek hizmete verilebilir’ diye yüksek sesle konuyu konuşmaya ve gündeme getirmeye başladılar.
KILIÇDAROĞLU GÜNDEME TAŞIMIŞTI
Hatırlanacağı üzere Nisan ayında Adana Büyükşehir Belediyesi bin yataklı sahra hastanesini fuar alanında kurduğunu belirterek konuyu kamuoyu ile paylaşmıştı. Başkan Zeydan Karalar, kurulan sahra hastanesinde incelemelerde bulunup ‘Gerekir ise Sağlık Bakanlığı’na devir edilebilir’ demişti. Bu açıklamadan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyu gündeme getirerek Adana Sahra Hastanesi Türkiye kamuoyunun gündemine taşınmıştı.
SAĞLIK BAKANLIĞI MÜHÜRLEMİŞTİ
Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sahra hastanesinin bir tiyatro hastanesi niteliğinde olduğunu ve devletin imkanlarının sahra hastanesi yapmaya da yeterli olduğuna işaret edip Karalar’ı ve Kılıçdaroğlu’nu şiddetle eleştirmişti. Bu gelişmelerden sonra da Adana İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri fuar alanındaki bahse konu yeri mühürleyerek kapatmıştı.
SON KARARI BAKANLIK VERECEK
Pandeminin tüm Dünyayı etkisi altına alıp sonbaharda yeniden pik yapmaya doğru hızlı artış göstermesi üzerine Adanalılar sağlık kuruluşlarına gittiklerinde eskisi kadar tahlil yapılmadığını ve pozitif çıkan hastaların evlerinde izalasyonlu bir alanda karantina altında kalmaları şeklinde evlerine gönderildiklerine işaret ederek “Kapatılan bu pandemi hastanesi alternatif olabilir. Bakanlık yetkilileri tarafından dizayn edilerek buradaki malzemelerde böylelikle kullanılabilir. Şimdi tam zamanı” diyerek görüş beyan etmeye başladılar. Elbette bahse konu alanın pandemi hastanesi olup olamayacağı, burasının yeniden düzenlenip düzenlemeyeceği, Adana’da pandemi hastanesine ihtiyaç olup olmadığı, hastanelerdeki yatakların ve yoğun bakımın doluluk oranının hastaları kabul etmeye yeterli olup olmadığına Sağlık Bakanlığı karar verecek. Halkın konuyu gündeme getirmesi ise ‘Milli servetin orada kilitli bir şekilde atıl durmaması’ adına bir fikir beyanı olduğu ifade ediliyor.