ALTINORDU HAZIRLIĞI BAŞLADI

Adana Demirspor Cuma günü İzmir'de oynayacağı Altınordu maçının hazırlıklarına başladı. Hatayspor'u 3-0 geçerek kendi sahasında ilk galibiyetini alan Mavi Lacivertli ekip, Altınordu karşısında deplasmanda kazanma geleneğini sürdürmek istiyor.

Adana Demirspor Cuma günü İzmir'de oynayacağı Altınordu maçının hazırlıklarına başladı. Hatayspor'u 3-0 geçerek kendi sahasında ilk galibiyetini alan Mavi Lacivertli ekip, Altınordu karşısında deplasmanda kazanma geleneğini sürdürmek istiyor.
Hatay galibiyetiyle morallerinin yerine geldiği gözlenen Adana Demirsporlu futbolcular, Altınordu maçının hazırlıklarına neşe içinde başladı. Mavi Lacivertli futbolcular, Altınordu'yu yenerek hem deplasma kazanmaya devam etmek hem de zirveyi yakalayacaklarını ifade ediyor.
 BAŞKAN SANCAK ÇOK MUTLU
Adana Demirspor Spor Toto 1 Ligi'nin beşinci haftasında kendi sahasında Hatayspor'u penaltı kaçırdığı maçta 3-0 geçerek kendi evinde ilk galibiyetini alırken Başkan Murat Sancak büyük sevinç yaşadı.
Maçtan sonra açıklama yapan Başkan Murat Sancak, "Bugün sahada gördüğünüz gerçek gücümüz değil. İlerleyen haftalarda herkek daha iyi bir Adana Demirspor izleyecek. Hatayspor galibiyetiyle bir seri yakalamak istiyoruz" dedi.
Taraftarlara da mesaj gönderen Başkan Sancak, "Taraftarlarımız kendi evimizde ve dışarda 90 dakika takımımıza destek veriyor. Onları mahçup etmek istemiyoruz. Taraftarlarımız desteğe ve inanmaya devam etsin. Çünkü her şey daha güzel olacak." diye konuştu.
İKİ FARKLI DEMİRSPOR
Adana Demirspor, Hatayspor karşısında taraftarlarına iki devrede iki farklı Adana Demirspor izletti. İlk yarı orta saha hakimiyetini Hatayspor'a kaptıran Mavi Lacivertli ekip, rakibinin baskılı oyunu karşısında zorlandı. Forvet arkası ve kanatlar oyuncularının defansif özelliklerinin olmaması, orta alanı hızlı geçen Hatayspor forvetlerini Traore ile karşı karşıya bıraktı. Mavi Lacivertliler ilk yarı gol atma şansını Pote'nin becerisine bıraktı. Gol de Pote'nin tecrübesiyle kazandığı penaltı ile geldi. İlk yarı sahanın en iyisi Traore ve Pote idi.
İkinci yarıda ise Adana Demirspor'un tecrübesi devreye girdi ve orta sahada oyunu ele geçirdi. Bu yarıda topla buluşan Kosecki ve iknici yarı oyuna giren Berk Yılmaz ile Batuhan Karadeniz rakip kalede tehlikeler yarattı. Demirspor'un bu baskısı sonucunda Batuhan Karadeniz'is asistlerinde Berk Yılmaz ve Galip Güzel'in kaydettiği goller ile Milan Mitrovuç'in kaçırdığı penaltı ardı ardına geldi. Anderson'un takıma monte edilmesiyle Adna Demirspor'un orta sahadaki rakiplerine fırsat vermeyecek düzeye geleceği de belirtiliyor.
İSTENEN DEMİRSPOR SAHALARDA OLACAK
Teknik Direktör Hakan Kutlu, Hatayspor galibiyetinin ardından, “Geçen sene toplamda 15 gol yemiş bir takım çok iyi defan yapan hızlı kontrataklara çıkan bir takıma bir maçta 3 gol bir de penaltı kaçırdık. Bu bizim için çok iyiydi” dedi.  Kutlu, "Maçın geneline baktığımız zaman oyun içinde bazı dönemler sıkıntılar yaşadığımız oldu. Özellikle penaltıyı kaçırdıktan sonra, oyuncuların moral motivasyonunda düşüklük yaşandı. Burada kalecimiz Çağlar çok önemli bir pozisyon çıkartarak takımı oyunda tuttu. İkinci golü yakaladıktan sonra gerçek görmek isteğimiz öz güveni yakalamış, sahada oynatmak istediğimiz futbol oynayan futbolcular vardı. Bu camia şampiyon için iyi oyunculardan kurulmuş bir takım. Bu takıma bizlere güvensinler. Bugün tribünde olduğu gibi bizi desteklensinler. Bu takım maç kazanır maç kaybeder ama mücadeleyi bırakmaz. Bugün oyunu kötü oynadığımız dönemlerde bile inanılmaz mücadele ettiler. Zaten takımın ayakta kalmasında sebep buydu. İki maçtır kendi sahamızda oynadığımız maçlarda kazanamamanın vermiş olduğu gerginlik vardı. Bundan sonra yavaş yavaş istediğimiz Adana Demirspor’u sahada göstereceğiz” sözleriyle toplantıyı sonlandırdı" ifadelerini kullandı.
 MUSTAFA YILMAZ BOŞ GEÇMİYOR
Adana Demirspor'un sezon başında Tarsus İdmanyurdu'na kiraladığı Mustafa Yılmaz üçüncü maçını da boş geçmedi. Genç futbolcu Sarı Lacivert forma altında gollerini sıralamaya devam ediyor. Tarsus İdmanyurdu'nun Bugsaşspor ile oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı ligin ilk maçında 45'inci dakikada oyuna giren  Mustafa Yılmaz 60'ıncı dakikada attığı golle takımını galibiyete taşımış ancak Sarı Lacivertli ekip bu galibiyeti koruyamamıştı.
Ligin ikinci haftasında Tokatspor deplasmanında 61'inci dakikada oyuna giren Mustafa Yılmaz 90+5'te takımının ikinci golünü atarak galibiyeti perçinlemişti. Bu hafta Tarsus İdmanyurdu'nun Etimesgut Belediyespor ile sahasında oynadığı ve 3-1 kazandığı maçta 54'üncü dakikada oyuna giren 64'üncü dakikada kaydettiği golle takımını beraberliğe taşımıştı.