Altun: Gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça kurum olarak eleştirilere maruz kaldıklarının altını çizen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye İletişim Modeli" programını gazetecilere anlattı.

14 Mayıs seçimleri yaklaştıkça kurum olarak eleştirilere maruz kaldıklarının altını çizen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye İletişim Modeli" programını gazetecilere anlattı.

Ankara’da İletişim Başkanlığı binasında düzenlenen ‘Türkiye İletişim Modeli’nin açılış konuşmasını yapan İletişim Başkanı Altun, “Hakikatin bu denli tahrif edildiği, yalanın, çarpıtmanın öne çıkarılmaya çalışıldığı bir dönemde biz hem kendi halkımıza hem de dünya kamuoyuna doğruyu, gerçeği, hakikati anlatmanın peşinde olduk” sözleriyle gazetecilere hakikatlerden bahsetti.

Deprem bölgesinden gelen gazetecilerin de yer aldığı toplantıda konuşan Başkan Altun, önemli hedefler koyarak bunları da gerçekleştirdiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda kendilerine büyük imkânlar sağlayarak kurum olarak destek verdiğini de sözlerine ekledi.

NELER YAPTIK?

Günümüzde iletişim alanında ulusal ve uluslararası alanda güçlü bir performans sergilemenin, tüm devletlerin önceliği haline geldiğini dile getiren Altun, 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte İletişim Başkanlığını kurduğunu anlattı. Altun, "Bu vizyoner adımla Türkiye'nin iletişimi kurumsal bir çerçeve kazanmıştır. Ve yine Türkiye'nin bu anlamda verdiği hakikat mücadelesi kökleşmiş, Türkiye'nin hakikat mücadelesini yürütürken kamusal alanda güçlü bir karşılık bulması temin edilmiştir. Bu süreçte iletişim alanında geliştirdiğimiz muazzam kapasiteyle, gerçekleştirdiğimiz bütünlüklü ve proaktif çalışmalarla ülkemizin ciddi kazanımlar elde etmesini sağladık." diye konuştu.

TÜRKİYE MARKASI GÜÇLENİYOR

Altun, kamu kurum ve kuruluşlarının kamusal iletişim standartlarını belirleme, stratejik iletişim ve kriz yönetimine ilişkin politika ve uygulamaların koordinasyonunu sağlama görevinin de yine kurumun önemli vazifeleri arasında yer aldığı belirterek, "Dünyanın dört bir yanında etkili kamu diplomasisi faaliyetleri yürüttük. Böylelikle uluslararası kamuoyuna ülkemizin tez ve iddialarını, Türkiye'nin geldiği noktayı, Türkiye'nin etkin bir bölgesel güç ve küresel bir oyuncu olarak neler başardığını anlattık, gösterdik. Yine bu eksende Türkiye markasını güçlendirecek adımları attık. Bunları hayata geçirdik. Birçok ülkeyle stratejik iletişim alanında iş birliklerine imza attık. Ve bu iş birliklerinin meyvelerini hep birlikte bütün bölgemiz, bugün itibarıyla topluyor ve bu işbirlikleriyle küresel alanda biz toplumların birbirlerini daha iyi anlamasına vesile oluyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, her zaman ve her koşulda Türkiye'nin itibarını korumak ve yükseltmenin en önemli gayretleri olmaya devam edeceğini vurgulayarak, "Çünkü görüyoruz ki iletişim alanında güçlü bir şekilde varlık göstermek, artık bir tercih değil, stratejik bir adımdır ve bir zorunluluktur. Ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın karşı karşıya kaldığı sınamalar, iletişimin de asli bir unsur olarak görülmek zorunda olduğu çok boyutlu mekanizmalar tasarlamak gerektiğini bizlere göstermiştir. Bunun için değişen koşullara göre kurumsal kapasitemizi artırma, insan kaynağımızı güçlendirme, teknik, teknolojik altyapımızı geliştirme adımlarına devam edilmesi gerekiyor." dedi.

TÜRKİYE İLETİŞİM MODELİ KİTABI

Türkiye İletişim Modeli kitabını da kamuoyuyla paylaşan Altun, "Türkiye İletişim Modeli Kitabımızın alt başlığı 'Hakikatin peşinde 5 yıl.' Bu kitap, esas itibarıyla bizim çalışmalarımızın küçük ama sembolik bir özeti. Çalışmalarımızı iki kapak arasına taşımaya çalıştığımızda ciltlerle karşınıza çıkmamız gerekir." dedi.

Program sonunda Altun, deprem bölgesinden gelen medya mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.