Amirimiz değilsiniz

ATO'nun Özel Öğretimler Meslek Gurubu üyelerinin bölgesel toplantısına 'bir daha yapmayın' şeklinde uyarıda bulunan TOBB'a sesler yükseldi.

Adana Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis oturumu ilginç konuşmalara sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde ATO’nun Özel Öğretimler Meslek Gurubu üyeleri çektikleri sıkıntıları dile getirmek amacıyla Mersin’deki aynı meslek gurubu üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirmişti. Bu toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun karşı çıktığını ATO Başkanı Atilla Menevşe meclis oturumunda dile getirince ATO üyeleri ‘Amirimiz değilsiniz. Biz bakanlığa karşı sorumluyuz’ diyerek tepki gösterdiler.
BİZ BAKANLIĞA KARŞI SORUMLUYUZ
İsmail Acı başkanlığında toplanan mecliste söz alan ATO Başkanı Atilla Menevşe, merdiven altında dershanelerin çoğalması ve vergi vermeden etüt merkezlerinin kaçak olarak çalışmalarından rahatsızlık duyan ATO’nun Özel Öğretimler Meslek Gurubu üyelerinin bölgesel toplantılar yaparak diğer illerdeki meclislerin aynı meslek gurubu üyeleriyle toplantı yapmalarına TOBB’un karşı çıktığını söyledi. Atilla Menevşe’nin bu uyarısı salonda soğuk duş etkisi yarattı. Söz alan meslek gurubu üyeleri ile haricindeki ATO üyeleri TOBB’un bu davranışını doğru bulmadıklarını belirterek ‘Biz bakanlığa karşı sorumluyuz. TOBB’a karşı sorumlu değiliz. Bizim amirimiz değildir. Bize talimat veremez’ babından konuşmalar yaptılar.
MENEVŞE ANLATMAK İSTEMEDİ ŞABAN BAŞ KONUŞTU!
ATO Başkanı Atilla Menevşe ise bu eleştirilere ‘Bizim yönetmeliklerimizde ve TOBB’un işleyişinde böyle çalışma şekli yok’ diyerek ayrıntıya girmeden eleştirileri yatıştırmak istedi. Bunun üzerine ATO Eski Başkanlarından ve halen meclis üyesi olan Şaban Baş söz alıp kendisinin döneminde de TOBB’un bu tür ön kesen müdahalelerinin olduğunu ve bölgesel anlamda dayanışmaların ortaya çıkarak güç birliği yapılmasından TOBB’un hoşnut olmadığını daha önce yaşadıklarını söyledi. Atilla Menevşe ise ‘benim söylemek istediklerini Şaban Bey söyledi. TOBB’u amirimiz değil diyerek yok sayamayız. Birlik olarak alınan kararların dışına çıkılır ise ortada kalır yalnızlaşırız’ uyarısında bulundu.
YASAKÇI ZİHNİYET ELEŞTİRİLERİ YÜKSELDİ
Meclis üyeleri yaptıkları konuşmalarda “TOBB’un böyle yasakçı zihniyet ile yaklaşmasının arkasında yatan sebebi anlamış değiliz. Adana’daki bizim gurubumuzun sorunları ile Mersin’deki aynı meslek gurubunun sorunlarını masaya yatırınca birbirimizin eksikliğini görüyoruz. Kaldı ki yapılan toplantılar iyi niyet toplantılarıdır. Buradan çıkan sonucu biz ATO’ya ve diğer ilin meslek komitesi kendi odasına bildiriyor. Rahatsızlığın oluşmasını da yasakçı zihniyet olarak görmek değerlendirmek gerekiyor” yaklaşımı ile tepkilerle örneklendirdiler. Bir meclis üyesi tarım alanında hizmet veren komisyonunun bölgesel çalışmalarını örneklendirip çıkan sonuçların da kent adına yararlarını anlatıp olayı yanlış bulduğunu izah etti.