Ankara'ya Adana'dan öneri

Adana esnafının Korona Virüsü yüzünden ortaya çıkan mağduriyetleri belirlendi.

Adana Ticaret Odası, Korona Virüsü nedeniyle mağduriyet yaşayan esnafların sorunlarını belirledi ve bu sorunlara getirilmesi gereken önerileri Ankara’ya TOBB’a resmi yazı ile iletti.
 
ÖNERİLERDE NELER VAR?
TOBB Genel sekreterliğine gönderilen önerilerde şu ifadelere yer verildi. “İşletmelerin vergi, kira, su, doğalgaz ve elektrik gibi zorunlu ödemeleri ötelensin. Sokağa çıkma yasağı ilan edilir ise personel maaşları ve sigorta primleri devlet tarafından işsizlik fonundan karşılansın. Ticari kredilerin geri ödem vade tarihleri 3 aydan az olmamak koşulu ile ötelensin. Çek-senet ödeme araçlarının vade tarihleri ötelensin. İşletmelere sıfır faizli ve KGF destekli ilk 6 ayı ödemesiz kredi desteği sağlansın. Kamudan alacakları kesinleşmiş olan firmaların bu alacakları devlete olan borçlarına mahsup edilsin. AVM esnafının kira bedelleri 3 ay süreyle ötelensin”
 
TEDBİRLER ALINMAZ İSE NE OLUR?
 
Tacir ve sanayicileri rahatlatacak olan tedbirlerin alınmasını isteyen Adana Ticaret Odası’nın konuyla ilgili resmi yazısında sektörden en fazla etkilenen sektörler de şöyle sıralandı. “Medikal, tekstil, hazır giyim, hizmet sektörü, restaurant, cafe, turizm, gıda, AVM firmaları, gümrükleme ve lojistik alanlarda çalışan kuruluşlar” Bu arada gübre takip sisteminin tedarikçilere fazladan masraf doğurması nedeniyle geçici süre ile de durdurulması istendi. Esnafa nefes aldıracak olan bu önlemlerin alınmasını isteyen ATO, tedbirler alınmaz ise pek çok işletmenin de kapanacağına vurgu yaptı. Yetkilileri de acil önlemler konusunda duyarlı olmaya davet etti.