apple ve iPhone tüketiciyi üzüyor

Adana'da aaple şirketinin üretimi olarak bilinen iPhone 11 64 6B serisi ürünlerden satın alan bir kişi 3 aylık süre içinde telefonun arıza yapmasından kaynaklı tamir ve ürünün değişimi konusunda yaptığı başvurularda sonuç alamamaktan rahatsız olup 'markasına güvendiğimiz aaple bizi rezil ediyor. Tüketici memnuniyeti olmayan ürünü satarak bizleri mağdur ediyorlar' dedi ve yetkililere çağrıda bulundu.

Adana’da aaple şirketinin üretimi olarak bilinen iPhone 11 64 6B serisi ürünlerden satın alan bir kişi 3 aylık süre içinde telefonun arıza yapmasından kaynaklı tamir ve ürünün değişimi konusunda yaptığı başvurularda sonuç alamamaktan rahatsız olup ‘markasına güvendiğimiz aaple bizi rezil ediyor. Tüketici memnuniyeti olmayan ürünü satarak bizleri mağdur ediyorlar’ dedi ve yetkililere çağrıda bulundu.
YANIT VERİN LÜTFEN
7 Mayıs 2020 tarihinde satın aldıkları iPhone 11 telefonun arızasından sonra müşteri temsilcisi ile görüşüp destek ve servis için irtibat kuran Adanalı bir kişi 0-216-2821511 nolu telefonla yaptığı görüşmelerde adeta kendileriyle alay edilir gibi yanıtlar aldığını, alınan kayıtların sorunu çözmediğini ve gelen yanıtta telefonun arızasının olmadığının beyan edilerek ‘ürünü satıp sonrasında böylesine önemli bir şirketin müşteri ile diyalogunun adeta yok olduğunu’ belirterek tepki gösterdiler. Şimdi gözler aaple ve iPhone şirketinin alınan bu cihazla ilgili nasıl bir yanıt vereceğini çevrildi.