Aramıza duvar örmeyin

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ilçesinin 20 bin 673 kişi üzerinden İller Bankası'ndan pay aldığını ancak 200 bin kişiye yazın 6 ayında hizmet verdiğini belirterek yetersiz kaldığını ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinin ilçeye gelmediğini ifade etti.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ilçesinin 20 bin 673 kişi üzerinden İller Bankası’ndan pay aldığını ancak 200 bin kişiye yazın 6 ayında hizmet verdiğini belirterek yetersiz kaldığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin ilçeye gelmediğini ifade etti.
BAŞKAN ARKADAŞLARIN TALİMATINA İHTİYACIMIZ VAR
Başkan Mustafa Çay, ilçede temizlik hizmetini tek başına ilçe belediyesi olarak yapamadıklarını ve ek araçlara ihtiyaç duyduklarını belirtip ‘Araç istedik vermediler. Sinekle mücadele konusunda sıkıntımız var. Bize olan uzak kalmalarının sonucunda mağdur olan vatandaş oluyor. Hizmette devamlılık esastır. Mazeretlerin arkasına sığınmadan hizmet yapılması gerekir. İlçe belediyelerinin temizlik işleri müdürleriyle görüştüm. Başkanlardan talimat bekliyorlar. Siz talimatı verin ve Pozantı’ya temizlik aracı, sinekle mücadele aracı gönderin’ çağrısında bulundu.
GÖNDERECEĞİNİZ ARAÇLARI BALONLARLA SÜSLEYİP KARŞILARIZ
İlçeye gönderecekleri araçları balonlarla süsleyerek karşılayacaklarını ve Pozantı’ya kim hizmet verir ise basın bülteni yaparak onlara teşekkür etmeyi görev sayacaklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, ‘Bu ay ilk kez kasamdan 23 bin lira koyarak personel maaşını yatırabildim. Vergi ve sigortaları yatıramadım. 3 dönem belediye başkanıyım. İlk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Zeydan Beyle aramızda bir sorun yok. Ancak arada bazı kişiler bizimle Zeydan Karalar arasında duvar örmek istiyorlar. Buna da ben kendi adıma izin vermem.’ İfadeleriyle belediyenin içinde bulunduğu tespit etmek adına ortaya koydu.
3 GÜNLÜK MAZOT PARASINA DAYANAMADIK, PARAMIZ YOK
Belemedik’e bir tesis yaptırdıklarını ve burasının yol sorunu olduğunu, insanların bir yandan et pişirir iken diğer yandan tozun içinde kaldıklarını belirten Başkan Çay, köylerin ana yollarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerekir iken yapılmadığını söyledi. Başkan Çay, ‘Ben köy yollarını toprakla yama yaptım. Büyükşehir Belediyesi silindir, greyder gönderdi. Mazotunu Pozantı Belediyesi’nin katması talimatı verilmiş. Aracın 3 günlük mazot parasına dayanacak gücümüz olmadı. Araçları geri gönderdim. Bütçem dayanmadı. Böyle bir ortamda hizmet vermem mümkün değil. Pozantı’yı Adanalılar kullanıyor yaz aylarında. Başkanlara çağrımız olsun. Lütfen yardımcı olun’ dedi.