Arsası 750 metreden az olan konut yapamayacak

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir'de bloklaşmanın önüne geçeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Çay, kendisinin görevde olmadığı 2 yıl içinde yerine bakan yönetimin kat altı yapılanmayı gündeme getirip 4 katlı yerleri 6 kata çıkararak Tekir'i katlettiklerini söyledi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Akçatekir’de bloklaşmanın önüne geçeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Çay, kendisinin görevde olmadığı 2 yıl içinde yerine bakan yönetimin kat altı yapılanmayı gündeme getirip 4 katlı yerleri 6 kata çıkararak Tekir’i katlettiklerini söyledi.
YAPAY YAPILANMAYI SAVUNUYORUZ
Başkan Mustafa Çay, kendisinin her zaman dikey mimariye karşı olduğunu ve yatay mimariyi savunarak yoğunluk konusunda hassas davrandığını açıkladı. Yeni yapı yapma konusunda daha önceki değerlere itibar etmeyerek 750 metreden az arsası olanların bina yapma imkânının olmayacağının da müjdesini verdi. Bürücek’teki taban taksın 0,20 ile 0,40 arasında değiştiğini ve yaylaların katledilmesine izin vermeyen bir belediyecilik yaparak halka hizmet ettiğini kaydetti.