Asfalt şantiyesi ve arıtma talebi

Saimbeyli ve Tufanbeyli'nin sorunları meclis oturumlarına damgasını vurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan belediye meclis oturumlarında Saimbeyli ve Tufanbeyli Belediye Başkanları asfalt şantiyesinin sökülerek Adana’ya taşınması ile arıtma tesisinin bir türlü hayata geçirilmemesi sorunlarını meclise taşıdılar.
BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN
Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe ile Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Hüseyin Sözlü döneminde Saimbeyli’ye yapılan asfalt şantiyesinin sökülerek Adana’ya taşınmasına karşı çıktılar. 3 ilçeye hizmet veren şantiyenin sökülmesi halinde ilçenin asfaltlarının yapılmasının zorlaşacağını belirterek ‘Bir kez daha düşünün ve kararınızdan vazgeçin’ ifadeleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çağrıda bulundular.
KARALAR: ZARAR EDİYOR
Başkan Zeydan Karalar ise rakamlar vererek 4 yıldır bilent tesislerinin 164 bin ton üretim yaptığını ve efektif olmayan tesise ödenen mazot ve diğer girdilerin hesaplandığında şantiyenin Adana’ya getirilip çalıştırılması ile yarı fiyatına asfalt üretileceğinin altını çizip “Mevsim şartları gereğince 3 ay çalışan bilenti Adana’ya getirince günde bin 500 ton asfalt üreteceğiz. Ben de hesabı kitabı yapmak zorundayım” dedi.
SEYHAN NEHRİ’Nİ KİRLETİYORUZ!
Öte yandan Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, ilçenin bitirilip bir türlü hizmete sunulamayan ve halen mahkemelik olan arıtma tesisinin akıbetinin ne olacağını Başkan Zeydan Karalar’a sordu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde olan Kale Park’ın da ilçe belediyesine devrini istedi. Arıtma tesisi olmaması nedeniyle Tufanbeyli’nin pisliklerinin Sarız ve Göksun Nehirleri marifeti ile Seyhan Nehri’ne kadar ulaştığını belirten Ergü, ‘bu bir çevre kirliliği nedenidir’ uyarısında bulundu. Başkan Karalar ise arıtma tesisinin müteahhidi ile mahkemelik olunduğunu ve mahkeme bitmeden yeni bir tesis yapmanın mümkün olmayacağını söyledi.