Asgari ücret 2022 için 4 bin 250 lira olarak belirlendi

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak belirledi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak belirledi.

Komisyonun bugün yaptığı 4. Toplantının ardından karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in de katıldığı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

2022 yılı asgari ücret rakamı onayına sunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. 

Gelir ve damga vergisi kalkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak açıkladıktan sonra “Asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz” dedi. Erdoğan, iki verginin kaldırılmasının işverenleri toplam 450 liralık bir mali yükten kurtaracağını söyledi. 

“2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4.250 lira olacaktır'' açıklamasında bulunan Erdoğan, "Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum'' diye konuştu. 

Asgari ücreti  çalışanın evli olmasına ve çocuk sayısına göre bu rakam daha da yükseliyor. 

asgari ücret Cumhurbaşkanı tespit vergi