ASKİ'de para yok!

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ'nin yüzde 19 oranında zarar ettiği ve birikmiş olan 16 milyon lira tutarındaki kiralık araç bedelinin ödenemediği belirtildi. Konu ile ilgili olarak meclis oturumunda meclis üyelerinden yardım isteyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, su fiyatlarının artırılması konusunda duyarlı olunmasını talep etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’nin yüzde 19 oranında zarar ettiği ve birikmiş olan 16 milyon lira tutarındaki kiralık araç bedelinin ödenemediği belirtildi. Konu ile ilgili olarak meclis oturumunda meclis üyelerinden yardım isteyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, su fiyatlarının artırılması konusunda duyarlı olunmasını talep etti.
KARALAR SU FİYATLARININ ARTIRILMASINI İSTEDİ
Başkan Zeydan Karalar, ASKİ’nin maliyet artışları karşısında direnemez noktaya geldiğinin altını çizip “Elektrik ve yakıt giderleri arttı. Bir yandan yatırım yapıyoruz. Diğer yandan hizmetin kesintisiz sürmesi adına gayret sarf ediyoruz. Lakin artık altından kalkacak durum kalmadı. 16 milyon lira kiralık araç bedelini o kadar da ASKİ’ye araç kazandırmış olmamıza rağmen ödeyemedik. Demek ki araç kazandırmasak bu rakam daha fazla olacaktı. Bu nedenle su fiyatlarının artırılmasını talep ediyorum” dedi.
CUMHUR İTTİFAKI SU ZAMMINA KARŞI
Başkan Karalar’ın bu talebinden sonra Cumhur İttifakı adına konuşan AK Partili Vedat Gündoğan, su fiyatlarına TEFE ve TÜFE oranıyla her ay zam yapıldığını ve yaklaşık olarak bir ton suyun 6 liraya geldiğini kaydedip zam konusunda olumsuz düşünceye sahip olduklarını söyledi. ASKİ Genel Müdürü Nesrin Vursavuş ise meclis üyelerini bilgilendirerek yatırımlarda yüzde 20 oranında kredilerden yüzde 80 oranında ise öz kaynaklardan yararlanıldığını kaydedip kurumun doğru ve tutarlı bir şekilde yönetildiğini söyledi.