ASKİ, otogarda yaşanan su baskınına anında müdahale etti

Aralık ayı uzun yıllar istatistiklerine göre bir aylık yağmurun yarısı bir saatte yağdı, ASKİ'nin tedbirleri sayesinde Adana rahat etti.

Adana’da mevsim normallerindeki bir aylık yağmurun yarısının bir saatte yağması nedeniyle Adana Merkez Otogarı’nda meydana gelen su birikmesine Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekipleri anında müdahale etti. ASKİ personelinin gayretli çalışmasıyla otogarın kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesindeki tıkanıklık kısa zamanda giderildi. Biriken yağmur suyunun tahliyesi sağlandı. Peronlarda ve otogarın otoparkında yaşanan aksaklıklara birkaç saatte son verildi.
FELAKET BOYUTUNDA YAĞIŞ
Sabahın erken saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur Adana’nın merkez ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Uzun yıllar istatistiklerine göre aralık ayında ortalama 120.8 kilogram yağışın düştüğü Adana’da bir saatlik süreçte felaket boyutunda yağmur yağdı. Metrekare esasına göre yapılan ölçümlerde Seyhan’da 42.8, Çukurova’da 73, Yüreğir’de 53, Sarıçam’da 63.7 kilogram yağış düştü.
OTOGARA ANINDA MÜDAHALE
Şiddetli yağış nedeniyle alarma geçen ASKİ ekipleri, Adana Merkez Otogarı’nda meydana gelen su birikintisini ortadan kaldırmak için çalışma yürüttü. Kış mevsimi nedeniyle dökülen ağaç yapraklarının diğer atıklarla birlikte yağmur suyu şebekesini tıkaması sonucu yaşanan sıkıntı ASKİ ekiplerinin gayretiyle kısa sürede giderildi. Otogarın peronlarında ve otoparkında biriken yağmur suyu kısa zamanda tahliye edildi. Otogarda öğle saatlerinden önce normal trafiğe dönüldü.
ASKİ TEDBİR ALDI, ADANA RAHAT ETTİ
Su baskınlarına karşı dereleri ıslah eden, yağmur suyu ve kanalizasyon şebekesini güçlendiren, kış mevsimine girmeden temizlik ve bakım çalışmalarını aylar öncesinden gerçekleştiren ASKİ, felaket boyutundaki yağmur başarılı bir sınav verdi. ASKİ ekiplerinin yağmur suyuk kanalları ve kanalizasyon hatlarında yürüttüğü planlı temizlik çalışmaları sayesinde Adanalı vatandaşlar mağduriyet yaşamadı. Şiddetli yağmur nedeniyle komşu illerde su baskınları ve taşkın görüntüleri ortaya çıkarken ASKİ’nin planlı yatırımları ve öngörülü  tedbirleri sayesinde rahat eden vatandaşlar, Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. 

Adana su otogar