Atanamayan öğretmenlerin isyanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin öğretmen atanacağına dair açıklamasının ardından bu sayıyı yeterli bulmayan atanamayan öğretmenler Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 bin öğretmen atanacağına dair açıklamasının ardından bu sayıyı yeterli bulmayan atanamayan öğretmenler Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi.
Adana'da Atatürk Parkı’nda düzenledikleri basın açıklamasında mesleğe atanamayan öğretmenler, 2021 yılı içerisinde 60 bin öğretmen atanmasını talep etti. Basın açıklamasına atanamayan öğretmenlerin yanı sıra Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer ve Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya katıldı.
Sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilerek gerçekleştirilen basın açıklaması sırasında polisin yoğun güvenlik önlemi alması ve alana vatandaşları almaması dikkat çekti. Programda ilk konuşmayı Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer yaptı.
Atanamayan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyleyen Sezer, geçen sene 20 bin civarında öğretmenin emekli olduğunu, bu sene de alınan 20 bin öğretmenin emekli olanların yerine görev aldığını dile getirerek, "Ücretli ve sözleşmeli öğretmen gibi farklı öğretmen grupları var. Tüm öğretmenlerin kadrolu olarak atanmasını istiyoruz. Atanamadığı için psikolojisi bozulan, hayatını kaybeden, farklı mesleklerde çalışan öğretmen adayları var. Hayatını öğretmen olmaya adamış ve yıllarını bu iş için harcamış insanların özlemini çektiği öğrencilerine kavuşması gerekir" dedi.
Mehmet Sezer’in ardından söz alan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya’da atanamayan öğretmenlerin sorunlarının çözümünün örgütlü mücadelede olduğunu hatırlatarak ülkemizde ihtiyaç olan sayıda öğretmenin atamasının bir an önce gerçekleştirilmesini istedi.
Atanamayan öğretmenler adına basın açıklamasını Vildan Ataseven yaptı.
Açıklamasına "Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal almıştır. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması gerekir" diyerek başlayan Ataseven 2021 yılı içerisinde en az 40 bin atama da ha yapılması gerektiğini ifade etti.
Açıklamanın devamında ücretli öğretmenlik uygulamasına tepki gösteren Ataseven, "Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen mevcut iken adını dahi anmaktan imtina ettiğimiz ücretli öğretmenlik, hem biz atama bekleyen öğretmenlere yapılan bir haksızlık hem de Türkiye eğitim sistemine vurulmuş bir baltadır. Alakasız bölümlere alakasız branşların yerleştirilmesi ile eğitim adına günden güne korkutucu bir tablo çizmeye devam eden ücretli öğretmenlik hem öğretmenlerin branşlarına hem öğretmenlerin eğitim hayatları boyunca verdikleri emeklere hem de Türkiye Eğitim Sistemine yapılmış ve ivedilikle dönülmesi gereken büyük bir yanlıştır." dedi.
Açıklamaların ardından çeşitli sloganlar atan gurup alandan olaysız bir şekilde ayrıldı.