Atatürk sevgisi engel tanımadı

Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği üyesi 160 engelli çocuk ve genç Ankara gezisi yaptı.

Adanalı 160 engelli çocuk ve genç Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Ankara’ya gidip, Anıtkabir ziyaretinde bulundu, TBMM’nin Karne Şenliği’ne katıldı. Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği Başkanı Hacer Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 160 engelli çocuk ve genci, aileleriyle birlikte Ankara gezisine götürdü. Adanalı engelli gençler, ilk olarak Anıtkabir’e gidip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabri başında saygı duruşunda bulundu. Dernek Başkanı Hacer Bulut, üzerinde Adana Büyükşehir Belediyesi ve Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği yazan çelengi mozoleye bıraktı.

BÜYÜK GURUR YAŞADILAR

Bulut, ziyaret anısına Anıtkabir defterini imzalarken, “Sevgili Atam; senin huzurunda olmak, 160 engelli çocuğum ile tüm engelleri yıkarak burada bulunmak, inanılmaz bir gurur ve heyecan bizim için… Açtığın yolda, gösterdiğin hedefte tüm engelleri yıkarak ilerleyeceğimize dair sana söz veriyoruz. Sonsuz saygı, sevgi ve minnetle…” mesajını yazdı.

KURTULUŞ MÜZESİ’Nİ GEZDİLER

Adanalı engelli kafile, daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bu yıl 3’üncüsünü organize ettiği TBMM Karne Şenliği’ne katıldı. Engelli çocuk ve gençler, TBMM İdare Amiri MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan’ın evsahipliğinde 1. TBMM Binası’ndaki Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ve TBMM’yi gezdi.

BAŞKAN SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Dernek Başkanı Hacer Bulut, Ankara gezisinin gerçekleşmesinde kendilerine büyük destek sağlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye teşekkür edip, “Engelli çocuklarımız için uzun yıllar hafızalarından silinmeyecek çok anlamlı bir gezi oldu. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde yardımcı olan Başkanımız Hüseyin Sözlü ve belediye çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Atatürk gezi Adana Anıtkabir