ATF'den kırsal turizm modeli projesi

Kısa adı ATF olan Adana Toros Dernekleri Federasyonu, Adana'nın ilçelerini kapsayan kırsal turizm modeli projesi geliştirip bunu da hayata geçiriyor. ATF'ye yerli ve yabancı birçok kuruluş destek veriyor.

Kısa adı ATF olan Adana Toros Dernekleri Federasyonu, Adana’nın ilçelerini kapsayan kırsal turizm modeli projesi geliştirip bunu da hayata geçiriyor. ATF’ye yerli ve yabancı birçok kuruluş destek veriyor.
ATF Genel Başkanı Cenap Erol, projenin iştirakçilerinden olan ATO Başkanı Atilla Menevşe’yi makamında yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Başkan Menevşe, kendisinin de yöre çocuğu olarak ortaya konulan projeye destek verdiğini belirterek Adana adına hayırlı bir çalışmanın başlatılacağına inandığını söyledi.
ATF Başkan Erol, proje ortağı olarak İtalya ve Bulgaristan’dan kurumların yanında Türkiye’den Doğa Araştırma Derneği ile DASEV’in yer aldığını, iştirakçilerinin arasında Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, ÇÜ, ÇKA, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Aladağ, Pozantı, Aladağ ve Karaisalı Belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, ATO ve ÇGC’nin yer aldığını belirtti. Erol, Adana Entegre Kırsal Turizm Modeli olarak bilinen proje ile bu ilçelerde turizm potansiyelini artırmayı hedeflediklerinin söyledi.
Projenin içeriği hakkında bilgi veren Erol, ‘Var olan potansiyeli keşfetmek, yurtdışında edinilen deneyim ve rehberliğin katkısı ile entegre bir kırsal kalkınma turizm stratejisi belirlemek, geliştirmek, eylem planları ve destinasyon belirlemek, yöredeki halkın bu konudaki bilgi ve becerilerini artırıp bilinçlerini sağlamak temel hedefimiz. Bu konuda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum’ dedi.