ATO'da herkes birbirine karşı!

Öyle bir oda düşünün ki 17 bin üyesi olsun. Bunun 16 bin kişisi aktif olsun, bin kişisi de pasif olarak üye bulunsun. Adana'nın en fazla üyesi olan odası olun ve yönetimdeki isimler birbirine, başkana karşı olsun. 100'ün üzerindeki meslek komitelerinden gelen meclis üyeleri bölünmüş olsun.

Öyle bir oda düşünün ki 17 bin üyesi olsun. Bunun 16 bin kişisi aktif olsun, bin kişisi de pasif olarak üye bulunsun. Adana’nın en fazla üyesi olan odası olun ve yönetimdeki isimler birbirine, başkana karşı olsun. 100’ün üzerindeki meslek komitelerinden gelen meclis üyeleri bölünmüş olsun. Meclis oturumlarında muhalifliğin ve FETÖ üzerine yapılan tüm konuşmaların kırılıp gittiği bir oda karşınızda dursun. Ne dersiniz? Ne söylersiniz?
SORULARA YANIT ARANIYOR
Adana Ticaret Odası’ndan bahsediyoruz. Son ATO seçimlerinin ardından üyelerin ATO yöneticilerine, yöneticilerin birbirlerine ve meclis üyelerine karşı oldukları yerde sizce Adana adına önemli kararlar alınabilir mi? Ticaret erbabının sorunlarına çözüm bulunabilir mi? Toplanan aidatlar ile hayırlı işlere imza atılabilir mi? Atılır ise ne kadar atılır? İşte bu soruların yanıtlarının aranması gerekiyor. Çukurova Barış Gazetesi olarak belirli dönemlerde manşetlerimize taşıdığımız konu başlıkları ile Adana Ticaret Odası’nda yaşanan gelişmeleri okuyucularımıza aktarmayı görev saydık.
ADETA ÇARŞI…
Biz gazete olarak bu haberleri yapar iken ‘ATO’da bir şeyler iyi gitmiyor’ dedik. Bu kentin devleti temsil eden valisinin ATO Başkanını bir şekilde kenarda kalması adına ikaz ettiği ATO’nun kendi yönetim kurulundan ve meclisinde konuşulur iken bu yönetim erkinde bulunanların ve karar verenlerin ticaret erbapları için önemli projelere imza atmalarını beklemek biraz hayal olsa gerekir. ATO’de dedik ya ‘herkes birbirine karşı!’ ATO, adete ÇARŞI… Önümüzde 2020 yılının ekonomi adına zor geçeceği günler durur iken bu kentin odalarının her şeyi güllük gülistanlık gibi göstermese de ‘sessiz destek’ vermesine ticaret erbapları ne söyler onu bilmeyiz. Bildiğimiz bir şey var ise o da ATO’da herkes birbirine karşı…