Atölye çalışmalı Ulusal Gençlik Parlamentosu genel kurulu

Kısa adı UGP olan Ulusal Gençlik Parlamentosu Ankara'da atölye çalışmalarını da içeren bir genel kurul gerçekleştirdi. Bu parlamentoda Adana'yı temsilen Adana Genç Eller Derneği, Adana Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği ve Çukurova Kent Konseyi Gençlik Merkezi yer aldılar.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne yönelik proje ve etkinlik yürüten UGP ve Habitat Derneği, yeni hedefleriyle birlikte yola çıkıp bunları gerçekleştirebilmek adına çalışma başlattı. Hedefler arasında yoksulluğa son, açlığa son, sağlıklı bireylerin yetişmesi, nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, temiz su ve sıhhi koşulların oluşturulması, erişilebilir ve temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sanayi yenilikçilik ve alt yapı, eşitliklerin azaltılması, sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları, sorumlu tüketim ve üretim, iklim eylemi, sudaki yaşam, karasal yaşam, barış ve adalet gibi konu başlıkları yer alıyor.
Türkiye’nin 81 ilinden sivil toplum kuruluşlarından yetkililerin katıldığı kongrede Türkiye’nin en genç belediye başkanı seçilen Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’de yer aldı. Atölye çalışmalarının yapıldığı kongre sonrasında katılımcılar Anıtkabir’i de ziyaret etmeyi ihmal etmediler.
 

Ulusal gençlik