Avukatlık mesleğine ilk adım

Adana Barosu'nda staj dönemini başarıyla tamamlayan 11 stajyer avukatın yemin ve ruhsat töreni Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt avukatlar salonunda yapıldı.

 
Adana Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan 11 stajyer avukatın yemin ve ruhsat töreni Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt avukatlar salonunda yapıldı.
Genç avukatlar toplu Ant içerek avukatlık mesleğine adım atmanın heyecan ve mutluluğunu doyasıya yaşadılar.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Cumhuriyet Başsavcı vekili Atilla Rahimi, İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özkan Yenidünya, İskenderun eski Belediye Başkanı Mete Aslan, Dernekler Masası İl Müdürü Recep Kurtoğlu, İş insanı Niyazi Çetinkaya, Adana Cumhuriyet Başsavcılarından Cemal Sahir Gürçay’ın oğlu Emrah Gürçay, yönetim kurulu üyeleri ve ailelerin katılımıyla yapılan ruhsat töreninde yaptığı konuşmada duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, stajyer avukatlara staj yapacak büro bulmakta zorlandıkları bir dönemden geçtiklerini belirterek, bu dönemde bilgi ve deneyimlerini paylaşan büro avukatlarına teşekkür etti. Ailelere de çocuklarına verdiği emek, maddi ve manevi katkılarından ötürü de kutladı.
Av. Veli Küçük, “Uzun bir eğitim dönemi ve 1 yıllık staj evresini tamamladıktan sonra bu heyecanı yaşamak her şeyin ötesinde. Aramıza katılan meslektaşlarımızı tebrik ediyor, üstlendikleri zor ve meşakkatli görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülkemizde son günlerde üst üste yaşanan depremler, Van'da meydana gelen çığ felaketi ve son olarak dün akşam saatlerinde bir uçağın pistten çıkması ve üç vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, bu felaketlerden ders alınmamasından ötürü Cumhuriyet döneminden bugüne tüm siyasi iktidarları da eleştirdi.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, son günlerin en tartışmalı konularından olan Kızılay Başkanı’nın, Başkentgaz’ın kurum üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 7 milyon 925 bin dolarlık bağışı hakkında, "Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır" söylemine de tepki gösterdi. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük,  “Adı ne olursa olsun, ister kaçırma, ister kaçınma her ikisi de vergi ödememek için yapılmıştır. Bağış veya yardım denilen ulvi ve kutsal kavram maalesef ihlal edilmiştir. Avrupa da olsa böyle bir işleme sebep verenler yerinde duramaz. Kızılay Başkanı da derhal istifa etmelidir”
Konuşmanın ardından; Erkan Karavelioğlu, Melek Melis Şen, Çiğdem Açılan, Ahmet Ensar Yılmaz, Zehra Şahin Güngördü, Mehmet Özkan, Hüseyin Şinasi Karaaslan, Anıl Özdil, Mustafa Demet, Eren Cahit Özülkü ve Gülden Arici meslek yeminlerinin ardından ruhsatnamelerini Baro Başkanı Av. Veli Küçük’den teslim aldı.
Genç avukatlara cübbelerini ; Av. Bedia Hilal Mıhçı, Av. Rasime Eşelioğlu, Av. Ceyda Yüzçelik Uzunoğlu, Av. Turan Tansel Güvenç, Av. Gülsen Çalıkuşu Baykal, Av. Ahmet Çifter, Av. Uğur Aydıngül, Av.Yusuf Can, Mustafa Can Coşkan, Av. Ahmet Ahioğlu giydirdi.

Avukatlık mesleğine ilk adım