Aydar görevinin başında

Ankara kaynaklı sosyal medya üzerinden yapılan haberler ve internet site haberleri Ceyhan'ı karıştırdı.

Dün öğle saatlerinde internet üzerinden bir haber paylaşılarak Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın 13 yıl önce aldığı bir cezanın onanması konusundan kaynaklı görevinden alındığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Kadir Aydar anında basın toplantısı düzenleyerek görevinin başında olduğunu açıkladı. Akşam saatlerinde Adana Valiliği resmi açıklama yaparak İçişleri Bakanlığı tarafından Aydar’ın görevinden alınmadığını kamuoyu ile paylaştı.
ADANA VALİLİĞİ “GÖREVDEN ALINMA YOK” DEDİ
Ceyhan Belediyesi’nin önünde toplanan Ceyhanlılar ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganlarıyla Kadir Aydar’a destek verdiler. CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, Ceyhan’da yolsuzluğu, hırsızlığı, israfı önleyen Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatasının iptaline yönelik bu girişimin siyasi bir darbe olduğunu vurguladı ve Aydar’ın görevinden alınmadığını il başkanı da teyit etti. Bu arada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Burhanettin Bulut, Ayhan Barut ve CHP’nin diğer parti yöneticileri Ceyhan Belediyesi’nde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdiler.
 
AYDAR SAVUNMA YAPACAK
Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’nun, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın savunmasını aldıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun, konuyla ilgili bir karar alacağını aktaran CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, “Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatanın iptaline yönelik karar vermesi halinde, Ceyhan Belediye Meclisi 1.Başkanvekili yasal süre içerisinde belediye meclisini toplantıya çağıracak. Bu toplantıda Ceyhan Belediye Meclisi üyeleri arasından Ceyhan Belediye Başkanvekili seçilecektir. Seçilen Başkanvekili bir sonraki yerel seçimlere kadar bu görevini sürdürecektir” şeklinde konuştu.