Bakalım Yaşar Koçak duyacak mı?

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde haksız kazanç elde edenleri şikayet etmedik yer bırakmayan kurum memuru Sadık Güler, bütün ümidini yeni atanan Müdür Yaşar Koçak'a bağladı. Memuriyete son verilmeyi dahi göz önüne alan Güler, 'Yeni müdürümüzden konunun üzerine gitmesini bekliyoruz' dedi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde haksız kazanç elde edenleri şikayet etmedik yer bırakmayan kurum memuru Sadık Güler, bütün ümidini yeni atanan Müdür Yaşar Koçak’a bağladı. Memuriyete son verilmeyi dahi göz önüne alan Güler, ‘Yeni müdürümüzden konunun üzerine gitmesini bekliyoruz’ dedi.

ŞİKÂYET ETMEDİĞİ YER KALMADI

Sadık Güler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yıllardır süren haksız kazanç elde etmeyle mücadele etti. Adana’da müdürlük yapan tüm isimlere bu haksız kazanç uygulamasını şikayet etti. Dilekçe vererek başvuruda bulundu. Cevap verilmedi. Adana’da sorun çözülmeyecek kanaatine varan Sadık Güler, Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlıktan müfettiş gönderilmesini istedi. Hiç şikâyet yokmuş gibi bir davranışla karşılaştı ve bu kez sosyal medyada paylaştı haksızlığı. Yani kamuoyuna şikâyet etti.

SAKIN BU EVRAĞI İMZALAMAYIN
Bir memurun kurumla ilgili olayı sosyal medyada paylaşmasının suç olduğunu bildiği halde kurum amirlerine giderek ‘Ben sosyal medyada yönetmeliklere aykırı olarak hukuksuzlukları anlattım. Benim hakkımda idari soruşturma açın. Belgeleri ile başvurduğum konular hakkında işlem yapılsın” diyerek kendini ihbar etti. Onu da yapmadılar, yapamadılar. Milli Eğitim İl Müdürlerini uyarıp ‘Sakın bu evraklara imza atmayın’ diyerek çırpındı. Maalesef ondan da sonuç alamadı.

İSPAT EDEMEZSEM MEMURLUĞUMA SON VERİN
Memur Sadık Güler dayanamayacak noktaya geldi. Bu kadar konunun görmezlikten gelinmesini anlamadı. Konuyu psikolojiye bağlayacaklarını da düşünüp buna rağmen hak aramayı sürdürdü. Güler, “Ancak ben bu durumdan dolayı devlet terbiyemden büyük bir hicap duyuyorum” hissiyle Adana’ya yeni atanan İl Müdürü Yaşar Koçak’a sosyal medya hesabından seslenerek “Makamınızda arz edeceğim konular doğru çıkmaz ise onurla ve şerefle hizmet ettiğim memuriyetime son verebilirsiniz.” çağrısında bulundu. Gözler yeni Müdür Koçak’a çevrildi. Bakanlığın üzerine gitmediği bir konuda yeni atanan Müdür Yaşar Koçak’ın nasıl bir tutum takınacağı ise merak ediliyor.