Bakan Yanık memleketinde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, güçlü Türkiye olarak var olmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, "İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılına 2023'e güçlü, öz güvenli ve müreffeh bir Türkiye olarak gireceğiz. Bir asır önce yakılan bağımsızlık meşalesini daha da harlayarak geleceğe taşıyoruz." dedi.

AA- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, güçlü Türkiye olarak var olmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, "İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılına 2023'e güçlü, öz güvenli ve müreffeh bir Türkiye olarak gireceğiz. Bir asır önce yakılan bağımsızlık meşalesini daha da harlayarak geleceğe taşıyoruz." dedi.
Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kadirli Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na Bakan Yanık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan ve Kuvayı Milliye Derneği Kadirli Şubesi temsilcisi tarafından çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törenin ardından Bakan Yanık ve protokol üyeleri Andırın Caddesi'nde, temsili olarak şehre giren Kuvayımilliye birliklerini çiçeklerle karşıladı.
Kadirli Belediyesi Sentetik Çim Sahası'nda devam eden kutlama töreninde konuşan Bakan Yanık, Kadirli'nin, okulları, sokakları, caddeleri şehit isimleriyle anılan bir yer olduğuna işaret etti.
Gençlere, çocuklara seslenen Bakan Yanık, "Hepinizin farkında olduğunuzdan eminim, ama bir kez daha hatırlatmama müsaade edin. Nasıl bir yerin, toprağın üzerinde yaşadığınızı farkında olmanız lazım. Çukurova, Milli Mücadele'nin en zor zamanlarında canıyla, kanıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla mücadelenin en önünde koşmuş, bugün de içerde ve dışarıda düşmana karşı müdafaada hiç gözünü budaktan sakınmamış, mücadeleye, çatışmaya herkesten önce koşan, yiğitlerin, şehitlerin yurdudur." diye konuştu.
Yanık, vatan müdafaasına herkesten önce koşan Kadirli'nin, Çukurova'nın eğitim seferberliğinde de örnek niteliği taşıdığını belirtti. Ülkenin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağını sağlamakta, bölgenin eğitim düzeyi ve eğitime verdiği değerin son derece kıymetli olduğunu dile getiren Yanık, vatanı hem bilek hem de bilginin gücüyle savunmaya devam ettiklerini söyledi.

 

Derya yanık bakan