Balcalı ile birlikte çalışalım

Sağlık çalışanları Yüreğir Devlet Hastanesi'nin taşınmasına karşı çıkarak öneride bulundular.

Sağlıksen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu dün Yüreğir Devlet Hastanesi önünde bir basın toplantısı düzenleyerek hastanenin taşınıp yerine Balcalı Hastanesi’nin taşımasını doğru bulmadıklarını belirterek ‘Balcalı Hastanesi ile birlikte çalışalım’ önerisinde bulundular.

Yüreğir Devlet Hastanesi çalışanlarının da Adana’daki depremzedelerden olduklarının altını çizen Başkan Nennioğlu, “Şunu bilmenizi isterim ki bu hastane Yüreğir Devlet Hastanesi’nin olup yine Yüreğir Devlet Hastanesi olarak kalacaktır” ifadesini kullandı.

Nennioğlu basın açıklamasında özetle şu konulara değindi.

Bu depremler sırasında ^şehrimize 52 senedir hizmet veren ve şehrimiz ile özdeşleşen marka kurumumuz Balcalı hastanemiz hasar almış güçlendirilmesi yapılıncaya kadar geçici olarak yine şehrimizin kuruluş  olarak en eski hastanesi olan tarihi 1800 yılların sonlarına dayanan Yüreğir Devlet Hastanesinin bugün içerisinde olduğu binasına taşınmasına karar verilmiştir.

Yüreğir Devlet Hastanemiz kuruluş olarak eski olmasına rağmen ilk binası yıkılmış bunun üzerine Hastane Eski Numune Hastanemizin boşalttığı binaya taşınmış buradan da yine şu anki binasına Numune Hastanesi Şehir Hastanesine taşınınca gelmiştir. Buradan da anlaşılacağı üzere Hastanemiz son 6-7 sene içerisinde sürekli taşınmış çalışanlarımız bu süreçte hem maddi hem manevi olarak  mağdur olmuşlardır.

Bizler Devlet Büyüklerimizden Adana da bulunan Sağlık Çalışanlarında birer Vatandaş olduğunu ve depremzede olduklarını alacakları kararlarda günlerdir evlerine giremeyen bu insanların nasıl etkilerinin olacağını iyi hesaplamalarını istiyoruz.

Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bağlanarak birlikte çalışmaları sağlanabilir.

Yüreğir Devlet Hastanesi Binası, cihaz ve malzemeleri ve insan kaynakları ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine devredilerek, Yüreğir Devlet Hastanesinin 5 Ocak Devlet Hastanesine taşınmasına.

Her zaman Sağlık Çalışanlarımızın gür sesi olarak onların haykırışları olmak üzere buradayız, Bölgemizde , şehrimizde sağlık eğitiminin devam etmesi çok önemlidir Ancak çalışanlarımızın Maddi kayıplarının olmaması için ek ödeme hususunda Diğer hastanelerin gelirlerinin dahil olduğu bir havuzdan Yüreğir Devlet Hastanesi personelimize bu süreçte verilmesi en büyük talebimiz ve isteğimizdir. Bu konunun takipçisi olunacaktır.

Eğer 5 Ocak Devlet Hastanesine taşınacak ise maddi kayıpların yaşanmaması  ve yeni taşınan hastaneye personel servisi vererek bu mağduriyet giderilmiş olur.

Şunu bilmenizi isterim ki bu hastane Yüreğir Devlet Hastanesi’nin olup yine Yüreğir Devlet Hastanesi olarak kalacaktır. Çukurova Üniversitesi buraya taşınır ise 6-8 Mart ay içerisinde eski binalarına döneceklerdir. Bu konunun takipçisi olunacaktır.”