Balıkçılar ''vira bismillah'' diyor.

Mersin'de balıkçılar,  bugün başlayacak deniz avlanma sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Sezonun kapandığı 15 Nisan'dan itibaren denize hasret kalan balıkçılar, "vira bismillah" demek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. Sabırsızlıkla sezona merhaba demek isteyen balıkçılar, teknelerinin bakımlarını yaparak ağları da tamir etti.

Mersin'de balıkçılar,  bugün başlayacak deniz avlanma sezonu için hazırlıklarını tamamladı.
Sezonun kapandığı 15 Nisan'dan itibaren denize hasret kalan balıkçılar, "vira bismillah" demek için yoğun bir hazırlık süreci geçirdi. Sabırsızlıkla sezona merhaba demek isteyen balıkçılar, teknelerinin bakımlarını yaparak ağları da tamir etti.
Mersin Denizciler ve Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat, AA muhabirine, Akdeniz'de hava sıcaklığı nedeniyle av yasağının 15 Eylül'de kalktığını anımsattı.
Balıkçıların yeni sezona hazır olduğunu aktaran Polat, "Balıkçılarımız teknelerini, ağlarını hazırladılar, 'vira bismillah' deyip denize açılacaklar. Bereketli bir sezon bekliyoruz. Sezonun ilk 3 ayı çok önemli. Her çeşit balık bu dönemde çıkıyor. Özellikle bu aylarda balık fiyatları çok uygun." dedi.
Polat, balıkçıların bereketli geçeceğine inandıkları sezonun başlamasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
- "Halatlarımızı ölçtük, ağlarımızı ördük"
Yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yapan Hüseyin Badem de yeni sezon hazırlıklarını bitirdiklerini belirterek, "Halatlarımızı ölçtük, ağlarımızı ördük. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bereketli ve huzurlu bir sezon bekliyoruz. Bol kazanç istiyoruz. Denizi özledik, heyecanlıyız. Her şey tamam, 'bismillah' deyip denize açılmayı bekliyoruz." diye konuştu.