Balon uçuşu 'SİYASETE KURBAN'

Devlet izin verdi ama millet siyaset derdine düşüp kılını kıpırdatmıyor.

Geçen yılın Eylül ayında turizm açısından Adana’nın Kozan ilçesini ilgilendiren kararı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü alarak balon uçuşunun yapılabileceğine izin verdi. Bu karar Kozan’ın turizm anlamında kalkınmasında birinci öncelik teşkil edecekti.
SİYASETLE YATIP KALKTIK!
Sıcak hava balon taşımacılığı için Kozan’ın seçilmesi, hava koşulları gereğince günde 5 uçuşun yapılabileceğini karar altına alan devletin yetkili kurumları bu izini verdi vermesine de, ne hikmet ise Kozan’da kimse harekete geçmedi. Eylül ayından bugüne kadar geçen 6 aylık süre içinde Kozan’daki yetkililer ve STK’lar başta olmak üzere herkes siyasetle yattı, siyaset ile kalktı.
HERKESİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ
31 Mart yerel seçimleri öncesinde mevcut belediye başkan adaylarından bir tanesi olsun çıkıp Kozan’ın balon uçuşuna açıldığından dem vurmadı ve ne yapacağına ait önerisini sunmadı. Siyaseten başkanlık koltuğuna oturabilmek adına girilen yarışta Kozan’ın turizm şehri olması demek ki kimseyi ilgilendirmiyor görüntüsü ortaya çıktı. Geç kalındı mı? Yolun neresinden döner iseniz kardır misali bir yerden başlamak gerekiyor. Bu anlamda Kozan Kaymakamlığı başta olmak üzere Kozan’ın turizm şehri olmasında önemli pay sahibi olacak olan balon uçuşu ile ilgili alt yapının hazırlanması gerekiyor. İlçenin eksikliklerinin tespit edilerek siyasetin ufkunu buna endeksleyerek insanların da yatırımlarını istikametini turizme çevirmesi gerekiyor. Bunu başarmak adına tüm yetkilileri, STK’ları göreve çağırıyoruz.