BANK ASYA yüksek faiz vermiş!

BANK ASYA'ya ATO'nun 13 milyon lira yatırmasının kerameti anlaşıldı.

Hakkında Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PYD’ye finans sağlamak gerekçesi ile dava açılan ve bu davanın görüldüğü günlerde ATO Başkanlığı’na yeniden seçilen Atilla Menevşe, 13 milyon lira olan ATO’nun parasını Bank Asya’ya yatırmayı tercih etmenin nedenini ‘yüksek faiz veriyordu!’ diyerek savundu.
 
ESKİ KAYMAKAM AHMET NEVRUZ DİNLENECEK
11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 Temmuz günü görülen duruşmada ATO’nun yönetim kurulu üyeleri, Bank Asya’ya 17-25 Aralık sonrası yatırılan 13 milyon liradan haberlerinin olmadığını, bu konuda da kendilerinin imzalarının bulunmadığını iddia ettiler. Başkan Atilla Menevşe ise Bank Asya’nın tercih edilmesinin nedenini yüksek faiz vermesi olarak nitelendirdi. O tarihlerde Genel Sekreter olarak ATO’da görev yapan Ahmet Nevruz’un Bank Asya’ya para yatırılmasına karşı çıktığı, buna rağmen Menevşe’nin parayı yatırmak için direndiği öğrenildi. Bu nedenle mahkeme heyeti, gelecek duruşmada Ahmet Nevruz’un dinlenmesine karar verdi.
 
FATİH KÖYLÜ ISRARLA ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU
Atilla Menevşe hakkında suç duyurusunda bulunarak konunun üzerine giden ATO’nun eski Meclis Üyelerinden Fatih Köylü’nün son yapılan duruşmaya katılmadığı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere Atilla Menevşe hakkında bugün yargılandığı konu ile ilgili müfettiş raporlarına dayanılarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Fatih Köylü’nün itirazı ile nöbetçi 2.Sulh Ceza Mahkemesi, Bank Asya’ya 15 Ocak 2014 sonrası para yatırılmasını gerekçe göstererek şüpheliler hakkında yargılama kararı almıştı. Atilla Menevşe ve diğer sanıkların yurt dışı yasakları sürer iken duruşma ise 23 Kasım 2018 tarihine ertelendi.