Barış Anıtı açıldı

Seyhan Belediyesi tarafından 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar Patlaması'nda yaşamını yitiren canların anısına yaptırılan Barış Anıtı dün düzenlenen törenle açıldı.

Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende ‘Barış Mitingi'nin' tertip komitesinde yer alan KESK, DİSK, TMMOB ve TTB adına genel başkanların yanı sıra, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş ile sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

KESK adına Lami Özgen, Türk Tabipler Birliği adına Dr. Beyazıt İlhan, DİSK adına Kani Beko ve TMMOB adına da Mehmet Soğancı birer konuşma yaparak ‘Ankara katliamını unutturmayacağız' üzerine kurulu konuşmalarda bulundular. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise anıtın Seyhan'ın simgesi olacağını belirtip ‘özgürlük adına verilen mücadelede canlarını yitirenleri asla unutmayacağız' dedi. Daha sonra barış güvercinleri uçurulup karanfillerle süslü anıt açıldı.

Barış Anıtı karanfil Seyhan