Başka acılar yaşanmasın

Vahşetin yaşandığı Adana Ruh Sağlığı Hastanesi'nde neler yaşanmış neler!

Adana’daki Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatarak tedavi gören şizofreni hastası bir kadın, oda arkadaşı S.G’nin iki gözünü parmaklarını sokarak oydu. Her iki gözünü de kaybeden ve ölümden dönen hastanın yakınları, saldırgan ve hastane yönetiminden şikâyetçi oldu. Adana Valiliği de, başlatılan soruşturma kapsamında hastane başhekim yardımcısının da aralarında olduğu 8 görevliyi açığa aldı. Adı geçen hastanenin vukuat defterinin kabarık olması ‘başka acılar yaşanmasın’ temennisinde bulunanların sayısını artırdı.
BARUT SORU ÖNERGESİ VERMİŞ
Hastanenin baştabibinin görevden alınmasından sonra adı geçen hastaneye Şehir Hastanesi’nin Başhekim Yardımcısı olan Dr. Özgür Kara’nın atandığı öğrenildi. İşte bu gelişmelerin yaşandığı hastanede daha önce sayısız adli ve idari vakaların meydana geldiği ortaya çıktı. Kamuoyuna yansıyan uyuşturucunun dahi girebildiği hastane görüntülerinin yanında meydana gelen olayların üzerine ne yazık ki ciddi anlamda gidilmediği öğrenildi. Bu gerçekler ile ilgili CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’un meclise soru önergesi dahi verdiği belirlendi.
NELER YAŞANDI NELER!
Hastanede servis 2. erkek koğuşunda tedavi gören T.S. adlı erkek hasta, başka bir erkek hasta olan H.Ç.'yi tuvalete götürüp istismar ediyor. Hastanede 26 Ağustos 2019 tarihinde B.A. isimli hastanın odasındaki tuvalette bulunan F.E. adlı hastanın pantolon kemerinde eroin yakalanılıyor. Çarşafla intihar girişimlerinin de yaşandığı hastanede vahim bir şikâyet de çalışan şehit eşi hemşire Ç.K. tarafından 25 Şubat 2020 tarihinde hastane yönetimine sunuluyor. Hastanede çalışan temizlik işçisi E.B. tarafından gönül ilişkisi kurmak için rahatsız edildiği, kabul etmeyince taciz ve tehdit edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olunmuş. Hastanede yaşanan tüm olaylar adli mercilere intikal ediyor.