BAŞKAN ÖZTÜRK ÜNİVERSİTELİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Dekanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz Kandır'ın daveti üzerine İşletme Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Öztürk Kozan'da eğitim gören üniversiteli gençlere Kozan'ın tarihi ve Kültürel yönlerinden bilgi verdi.
Üniversitenin konferans salonunda üniversiteli öğrencilere bir araya gelerek Kozan Belediyesi olarak gençliğe verdikleri önemi aktaran  Başkan Öztürk, Kozan'ın tarihiyle de ilgili öğrencileri bilgilendirdi. Konuşmasına Batman'da hain terör örgütü pkk tarafından şehit edilen 7 askerimize taziye dileyerek başlayan Öztürk, bu kardeş kavgasının bitmesini ülkede barış, huzur ve kardeşliğin bir an evvel oluşmasının temennisinde bulundu.
Üniversite öğrencilere tavsiyelerde bulunan Öztürk, Ülkemiz sıkıntılı günler geçiriyor. Böyle bir günde tüm Türkiye'nin birlik olması ve birbirine kenetlenmesi lazım. Çünkü başka Türkiye yok dedi. Başka gidecek yerimiz de yok. Görüyorsunuz yanı başımızda ki Suriye'yi. Onlar gibi olmamak için birlik olmak vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Bunun içinde eğitime daha çok önem vermemiz gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk'ünde dediği gibi, "Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır."
Kozan'ın tarihi hakkında da öğrencilere bilgi veren Öztürk, ilçemizin tarihi bir çok ilden daha eskidir. Tarihi ve kültürel güzellikleriyle gelip görülmesi gereken yerlerin başındadır. Tarihi Kozan Kalesi, hemen yakınımızda bulunan Anavarza Kalesi ve Karasis Kalesi, Arıkan ve Yapıcı konakları buram buram tarih kokan yerlerimizdir. Bunun yanında doğa harikası Dağılcak gibi de mesire alanlarımız mevcuttur. Farklı illerden gelen öğrencilerimiz mutlaka buraları gezip görsünler dedi.
Konuşmasına Çinli bir düşünürün sözüyle bitiren Başkan Öztürk, "İlk sene mahsul almak istiyorsanız mutlaka buğday ekin, 10 yıl sonra mahsul almak istiyorsanız bir meyve ağacı dikin diyor. Geleceğimizin teminatı olan siz birbirinden değerli gençlere gerek günlük hayatlarında gerekse eğitim hayatlarında başarılar diliyor sayın Üniversite Dekanımız Prof. Dr. Serkan Yılmaz Kandır'a bu nazik davetinden ötürü teşekkür ediyorum" dedi.  
Program sonunda Kozan Belediyesi Aş Evi tarafından da üniversite öğrencilerine aşure ikram edildi.
 
 
 

Kozan Musa Öztürk