BAŞKANA GÜVENMİYORUZ!

Belediye gelirlerine icra konulmasını önlemeye yönelik maddeyle ilgili mecliste AK Parti ve MHP tartışma başlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait gelirlerin kamu hizmetlerine tahsis edilmesine yönelik meclise getirilen gündem maddesi ile 2020 yılında belediyenin gelirlerine icra konulmasının önüne geçilmek istenildi. İdarenin getirdiği teklifi AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri ‘Belediye Başkanına güvenmiyoruz’ gerekçesi ile oylayıp kabul etmediler. İlgili madde tekrar komisyonlara gönderilince kararın alınması da böylelikle ötelenmiş oldu.
SEYHAN: ALINAN KARAR SİYASİDİR
CHP adına konuşan Meclis Gurup Başkan Vekili Serdar Seyhan, diğer ilçe belediyelerinde aynı maddelerin oy birliği ile kabul edilerek tüm ilçe belediyelerinin alması gereken önlemleri zamanında aldıklarını örnekleriyle ortaya koydu. Serdar Seyhan bu konunun Büyükşehir Belediyesi’nde tartışmaya açılmasının akıl dışı bir olay olduğunu, karara saygı duyduklarını ancak kabul etmeyen meclis üyelerinin kendi vicdanları ile seçmen bazındaki tavırlarını da doğrusu merak ettiğini belirterek alınan kararın siyasi içerikli olduğunu ifade etti. Seyhan, ‘Şunun şurasında 15 günlük süre kalmış. Maddeyi komisyona sevk etmek belediyeyi mağdur etmek anlamına gelir. Eski karara ilaveten yeni açılan hesapların da koruma altına alınmasını isteyen idareye karşı ketum tavır sergilemek hiç hoş değil’ dedi ve AK Parti ile MHP guruplarını suçladı.
GÜLAÇTI: VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR
Serdar Seyhan’ın konuşmasından sonra AK Parti Gurubu adına Ozan Gülaçtı söz aldı. Gülaçtı, komisyona sevk edilen bir maddenin yok hükmünde değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ve sonucun ne olacağını bilmenin de mümkün olmadığı bir ortamda kararı siyasi olarak nitelendirmenin doğru olmadığını belirtti. İvedi olarak görüşülüp komisyonlardan ilgili maddenin tekrar meclise getirilebileceğine de vurgu yapan AK Parti Grup Başkanvekili Gülaçtı,”Diğer ilçe belediyelerinden bu maddenin aynısının geçmiş olması doğrudur. Orada belediye başkanına güven vardı. Büyükşehir Belediyesi’nde başkan güven vermiyor. Verilen her sözünü yerine getirmiyor. Başkan sözünü tutmuş olsa bütün bunlar yaşanmaz. Biz sizin getirdiğiniz her öneriyi kabul etmek durumunda değiliz. Biz doğru olanı yapıyoruz” sözleriyle eleştirilere yanıt verdi.