Bayram sonrası alınan kilolara dikkat!

Diyetisyen Pelin Altunsoy, 9 günlük Ramazan Bayramı sonrasında kişilerin çoğunda kilo problemiyle karşılaştıklarını söyledi.

Diyetisyen Pelin Altunsoy, 9 günlük Ramazan Bayramı sonrasında kişilerin çoğunda kilo problemiyle karşılaştıklarını söyledi.
Diyetisyen Altunsoy, yaptığı açıklamada, Bayram ziyaretleri sırasında ikram edilen tatlı ve yiyeceklere genel olarak ‘hayır’ kelimesi lügatımızda yer almadığından sonrasında pişmanlıklarla karşı karşıya kalınabildiğini belirtti. Altunsoy, ‘’Bir panik havası edasında olunsa da aslında kilonuzun fazla çıkmasının sebebi ödemde olabilmektedir. Bayram boyunca yağlı ve şekerli gıdaların tüketiminin arttırılması, yeteri miktarda su tüketilmemesi, alkol alınması, sporun ihmal edilmesi ve kabızlık gibi problemlerden ötürü olabilmekte’’ dedi. Altunsoy, bunlar için yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:
Tabi ki kendinizi aç bırakarak değil, öğün sayınızı arttırıp, azar azar, iyi çiğneyerek, yavaş tüketim yapılması gerekir.  Karbonhidratlı gıdalar azaltılmalıdır. (Ekmek, makarna, pilav vb.) Her öğün proteinli gıdalar tüketilmeli. (Yumurta, balık, yoğurt, tavuk vb.)
Yarım yağlı süt grupları tercih edilmeli. Sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmeli. (Özellikle bol yeşillik, salatalık, ananas vb.) Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı. Tuz tüketimi sınırlandırılmalı. (5-6 gr=1 çay kaşığı) Günde 2-3 litre kadar su tüketilmeli. Günde 2 bardak sade yeşil çay veya kiraz sapı gibi metabolizmayı harekete geçirecek ve ödem atacak bitki çayları tercih edilmeli.
Alkol tüketimi sınırlandırılmalı. (Haftada 1 kez, Bayan:1 duble, Erkek:2 duble gibi)
En azından günlük 1 saatlik bir aktivitenizin olması gerekmektedir. (Yürüyüş, yüzme, pilates, dans vb.) Beslenmenizi tekrar düzene soktuğunuzda farkı hissedeceksiniz.’’

Diyetisyen Pelin Altunsoy