Bayramda 81 İl'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını açıkladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Bilim Kurulunun hassasiyetleri çerçevesinde normalleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceklerini söyledi.
Cunhurbaşkanı Erdoğan, yeni normalleşme adımları hakkında şunları söyledi:
''Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25 ve 26 Mayıs'ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatılacak.
29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimiz ibadete açılacak. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacak. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz. Eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacak.''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan bayramı