BELEDİYE BAŞKANLARI DİKKAT!

Müteahhide borcunu ödemeyen 3 belediye başkanına hapis cezası istemli kamu davası açıldı

İmamoğlu Belediyesi’nin Eren Uluğtürkan isimli bir müteahhide belediyenin cadde ve sokaklarının numaralandırılması işinden dolayı toplam 15 bin lira olan borcunu 2007 yılından bu tarihe kadar ödemeyen ilçenin eski belediye başkanları MHP'li Gazi Adamhasan, DP'li Kadir Altunköse ve AK Parti'li Talat Sırkıntı ile 3 muhasebe görevlisi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.
ALACAK 30 BİN LİRAYI BULDU
Müteahhidin alacağını ilk kez 2007 yılında Başkan Talat Sırkıntı büyük miktarda ödedi. Sırkıntı sonrasında gelen Kadir Altunköse ile Gazi Adamhasan ‘borç benim dönemime ait değil’ diyerek ödemediler. Alacak ise yasal faizleriyle birlikte 30 bin lirayı buldu. Müteahhidin avukata olan Yusuf Özer önce Kamu Etik Kurumu’na başvurdu. Bu kurumdan kınama kararı aldırdı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı’na şikâyete gitti. Ortada bir belediyenin devlete verdiği bir zarar da söz konusu olunca konu yargıya taşındı.
BAŞKANLAR ZORLA GETİRİLECEKLER
İmamoğlu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ‘Görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla açılan kamu davasının ilk duruşmasına eski belediye başkanlarından Talat Sırkıntı katıldı. Ancak diğer başkanlar katılmadı. İkinci duruşma 4 Temmuz gününe ertelendi. Başkanlar soruşturmaya itiraz ettiler ancak Danıştay izin kararını onayladı. Başkanlar ve 3 muhasebe görevlisi hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası başlamış oldu. Duruşmaya katılmayan başkanlar 4 Temmuz günü zorla getirilecekler.
AV. YUSUF ÖZER: EMSAL KARAR OLACAK
Konu hakkında açıklamada bulunan Av. Yusuf Özer, ‘Adaletin tecellisine inanıyoruz. Müvekkil Anayasa Mahkemesi'ne de mülkiyet hakkının ihlali gerekçesiyle müracaat etti. Yeni seçilen başkana da bu durumları hatırlatarak bu borcun bir an önce ödenmesi talebinde bulunduk. Borç ödenmeyecek bir borç değil. Zamanında ödenmemesi nedeniyle devlete, belediyeye 2 kata yakın fark oldu. Belediyenin araçlarına haciz de koydurduk ama kamuya tahsis olduğu için kaldırıldı, ödenmedi. Öyle tahmin ediyorum ki emsal niteliğinde bir karar olacak bu” dedi.