Belediye şimdilik rahatlayacak

Borçlanma yetkisi 'OY BİRLİĞİ' ile Başkan Zeydan Karalar yönetimine verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda jet hızıyla komisyonlarda görüşülerek kabul edilen ‘170 milyon liralık borçlanma yetkisi teklifi’ dün meclisin gündemine getirildi. Yapılan oylamada tüm siyasi partiler EVET diyerek Başkan Zeydan Karalar yönetimine bu yetkili verdiler.
KARALAR: MÜTEAHHİT ÖDEMELERİ KALEMİNİ KISALIM
Belediyenin toplam 4,5 milyar lirayı bulan borcunun 169 milyon lira borçlanma kredisi ile kapatılmasının mümkün olmadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, ‘Şimdilik rahatlayacağız. Sizlere destekleriniz için teşekkür ediyorum’ dedi. Bu arada Başkan Zeydan Karalar borçlanma yetkisine ait gündem maddesi oylanmadan önce müteahhit alacaklarının ödenmesine ait kalemden 7 milyon lira azaltılmasını ve bunu asfalt alınması kalemine eklenmesini istedi. Ancak meclis üyeleri bunu kabul etmeyerek oylamaya geçildi ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
DEMİRDAĞ VE GÜNDOĞAN’DAN ELEŞTİRİ
MHP adına Cemal Demirdağ, AK Parti adına ise Vedat Gündoğan stratejik plan konusunda birer konuşma yaparak eksiklikleri dile getirdiler. Cemal Demirdağ, ‘Adana’nın geleceğine dair hizmet adına önemli bir plan olmasını beklediğimiz stratejik planın kentimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi ve temennilerini de konu başlıklarıyla dile getirdi. AK Parti adına konuşan Vedat Gündoğan ise stratejik planda Adana ruhunu göremediklerini, olacak, yapılacak gibi ifadeler ile süslenip masa başında hazırlanan bir plan olmaktan ileri gidemediği eleştirilerini getirdi.
LAF İLE PEYNİR EKMEK GEMİSİ YÜRÜMEZ
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar meclis üyelerinin stratejik plan üzerindeki konuşmalarını tamamlamasının ardından getirilen eleştirilere yanıt verdi. Başkan Karalar, ilk kez Adana dinamikleriyle bir araya gelinerek plan hazırlandığını ve teknik anlamda tüm birimlerin katkılarının planda yer aldığını söyledi. Laf ile peynir ekmek gemisinin yürümediğini söyleyen Karalar, ‘Yaptığımız hizmetlerin reklamını elbette yapacağız. Plan zaten taslak anlamında bir plandır. Bütün imkanları iyi kullanıp belediye kaynaklarıyla daha güzel ve fazla hizmet yapmanın gayretindeyiz’ dedi.
METRONUN 2.ETABI GÜNDEME ALINDI
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı meclis oturumunda tartışılan stratejik planda Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’nin 2.Etabı da yer aldı. Bu taslağa göre Akıncılar İstasyonu’ndan başlayarak Çukurova Üniversitesi ve Yeni Adana Stadyumu’na kadar ulaşacak toplam 9 km’lik tramvay ve 1.36 km’lik de normal yol olmak üzere 10.36 km’lik etabın önümüzdeki yıllar adına hedef olarak konulması dikkatleri çekti. Yüreğir ve Adana Merkez Otogarların yeniden revize edilmesi konusu da plana dahilinde olduğu için mecliste tartışıldı. Bu arada 146 milyon liranın da belediyelerin çeşitli etkinliklere katılması adına bütçede kalem olarak ayrılması kararı da stratejik planda yer aldı.