Belediyecilik üzerine üniversite kurulsun

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, belediye personeli ile meclis üyelerinin kalitesini yükseltmek adına ilginç bir öneride bulundu

Seyhan Belediye Başkanı olarak belediye personellerinin daha verimli olabilmelerini sağlamak ve belediye meclis üyelerinin belediyecilikten anlayan kişilerden oluşmasını sağlamak çektiği sıkıntılardan da ders alan Akif Akay, “Belediyecilik üzerine üniversite kurulsun. Burada belediyeciliği öğrenen gençler belediyede iş imkânı bulsun. Daha üretken bir yönetim ortaya çıkar” dedi.
BELEDİYEDE ÇALIŞMAK ZORDUR
TV’A da yayınlanan programa katılan Başkan Akif Akay, belediye başkanı olarak görevi teslim aldıktan sonra daha çalışkan, üretken bir belediye personelleriyle çalışacağını ümit ettiğini belirterek “Ne yazık ki bir tek Seyhan Belediyesi’nde değil bütün belediyelerde siyasetin gölgesinde işe alınan belediye çalışanları istenilen verimliliği gösteremiyorlar. Belediyede görev yapmak diğer kurumlarda görev yapmaktan daha farklıdır. İhtisaslaşmayı gerektiren çalışmada başarıyı yükseltebilmek adına “Belediyecilik üzerine üniversitenin kurulmasının yararlı olacağını düşünüyor ve bunu da öneriyorum” dedi.
BAZI KISTASLAR GETİRİLMELİDİR
Başkan Akif Akay, belediye meclis üyelerinin de belediyenin iş ve işlemlerini bilecek nitelikte kişilerden oluşmasını istedi ve meclis üyelerinin de belirlenmesi sırasında bazı kıstasların getirilmesini istedi. Partilerin kadın kotası gibi meclis üyelerine de meslek kotası getirilip zorunlu olarak seçilebilecek yerlere ön seçimle dahi olsa, atama ile dahi belirlense belediyenin iş ve işleyişini bilen kişilerin meclis üyesi olmasının doğru olacağını söyledi. Fermuar sistemi ile meclis üyesi yazılırken dahi bu konunun dikkate alınabileceğini ifade etti.