Belediyelerin çöp kavgası

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Akdeniz'in mahallelerinde çöp dağları olduğunu iddia eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ'ye ait kamyonların Güneş Mahallesinde bir araziye kaçak moloz döktüğü görüntülerin yer aldığı videoyla yanıt verdi. Gültak, 'Vahap Seçer, Büyükşehir ve MESKİ'ye ait bu kamyonların Güneş Mahallesindeki bu araziye tonlarca çöp, moloz ve atık dökmesini nasıl açıklayacak' diye sordu.

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak, Akdeniz’in mahallelerinde çöp dağları olduğunu iddia eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye ait kamyonların Güneş Mahallesinde bir araziye kaçak moloz döktüğü görüntülerin yer aldığı videoyla yanıt verdi. Gültak, “Vahap Seçer, Büyükşehir ve MESKİ’ye ait bu kamyonların Güneş Mahallesindeki bu araziye tonlarca çöp, moloz ve atık dökmesini nasıl açıklayacak” diye sordu.
Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında çöp tartışması başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’in, son meclis toplantısında, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ı, ilçede çöp dağları oluştuğu iddiasıyla suçlamasıyla başlayan tartışma, iki kamyonun çöp ve moloz döktüğü görüntülerle yeni bir boyuta taşındı. Başkan Gültak, ‘komplo’ iddiasını da gündeme taşıdı.

“Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor”
Başkan Gültak, basın toplantısı düzenleyerek, Seçer’in iddialarına Akdeniz Belediyesi görevlileri tarafından çekilen bir videoyla yanıt verdi. Söz konusu videoyu izleten Gültak, görüntülerde biri Büyükşehir Belediyesine, diğeri Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğüne ait iki kamyonun, araziye çöp ve moloz döktüğünün açıkça görüldüğünü söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin son meclis toplantısında, Başkan Seçer’in Akdeniz ilçesinin mahalleleri ve sokaklarında çöp dağları olduğunu iddia ettiğini, Akdeniz Belediyesi ve saha ekiplerini görevini yapmamakla itham ettiğini belirten Gültak, “Oysa Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz, 65 mahallemizin tamamında, onlarca araç ve yüzlerce personel ile haftanın 7 günü ve 24 saat esasına göre kesintisiz hizmet vermektedir. Ayrıca bizim dönemimizde kurulmuş acil durumlar için de çöp taksilerimiz mevcuttur. Acil bir durumda hemen çöp taksimiz gider çöpü toparlar” diye konuştu.

“Büyükşehir ve MESKİ’ye ait kamyonların moloz döktükleri videoyla kanıtlandı”
Konuşmasını, çekilen fotoğraflarla da destekleyen Gültak, “Elimdeki şu fotoğraflarda ve cep telefonu ile çekilen videoda; Akdeniz ilçemiz sınırlarında yer alan Güneş Mahallesi içinde bulunan bir araziye, çöp ve moloz döken kamyonlar görülmektedir. Yaptığımız incelemeler sonucunda bu arazinin şahıs arazisi olduğu, herhangi bir kiralamanın söz konusu olmadığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzle de yaptığımız yazışma sonucunda moloz veya çöp dökmeye yönelik herhangi bir iznin olmadığını tespit ettik. Bu kamyonların birinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin logosu ve ismi, diğerinde de MESKİ logosu yer almaktadır. Kamyonların bu alana moloz döktükleri, sahada görevli ekiplerimizce de fotoğraf ve videoyla da kanıtlanıp belgelenmiştir. Sahada görevli personel arkadaşlarımız, bu alana daha önce de kamyonların çöp ve moloz döktüğünü fark etmiş ve çok kez uyarılmasına rağmen bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Ancak her ne hikmetse, söz konusu araziye çöp ve atıklar dökmeye devam etmişlerdir” ifadelerini kullandı.