Bereketli suya kavuşma çalışması

İmamoğlu 2. Kısım İnşaatı'nda 77.540 dekar alanda su testlerine başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Adana’ya yaptığı yatırımlarla Çukurova’nın bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Adana ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Çalışmaları hızla devam eden İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İnşaatının tamamlanması ile 9 köye ait yaklaşık 176 390 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.
S2A ana boru hattında su testlerine başlandı
Proje kapsamında S2A boru hattında 77 bin 540 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “S2A ana boru hattı güzergâhında hidrolik sızdırmazlık olarak ifade ettiğimiz teste başlanılmış olup 0+000 - 4+070 arası hidrostatik test tamamlanmıştır. Ayrıca 25 bin dekarlık kısmı kapsayan S1A 2+004 - 10+800 km arası ana boru, yedek ve tersiyerlerinde boru montajı ve sanat yapısı imalatlarına devam edilmektedir. Kısımlar halinde ilerlemesi devam eden su testlerinde başarılı olan kısımlar sulamaya açılarak vatandaşlarımızın istifadesine sunulmaktadır.” dedi.
Aydın, “Su testlerinin tamamlanmasıyla sulamaya açılacak olan 77 bin 540 dekarlık kısımda yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine yılda 58 Milyon 155 Bin TL zirai gelir artışı ve ilave istihdam sağlanacağının altını çizerek, İmamoğlu Sulaması 2. Kısım İnşaatı tüm bileşenleri ile tamamlandığında ise ülke ekonomisine yıllık 132 Milyon TL zirai gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.
Bilindiği üzere bundan önceki yıllarda sulu tarım imkânlarının kısıtlı olması sebebi ile ekonomik değeri daha düşük ürünler yetiştirmek zorunda kalan çiftçilerimiz sulama projeleri sayesinde mısır, soya fasulyesi, yer fıstığı, pamuk ve çeşitli sebzelerin yetiştiriciliğine yönelmiş durumdalar. Sulu tarım ile birlikte hem dekar başına daha fazla ürün elde eden hem de daha fazla ekonomik fayda sağlayan çiftçilerimiz ülkemizin tarımsal ekonomisine de güç katmaktadırlar.” dedi.