BETA TEA yeni konsepti ile hizmette

Adana'dan dünyaya açılan çay markası Beta Çay, 'Beta Teya House' ile gıda sektörüne yeni bir soluk getirdi.

Adana’dan dünyaya açılan çay markası Beta Çay, “Beta Teya House” ile gıda sektörüne yeni bir soluk getirdi.
Markalaşmaya önem veren Beta Tea’nın yepyeni konsepti ile Beta Tea Hous’un ilk yerini Adana’da açtı. Adana firması Beta Çay, çar üretim ve pazarlamasının ardından Beta Tea House konseptini de markalaştırarak Adana’dan önce Türkiye, ardından dünyaya açmaya hazırlanıyor.
BETA TEA Kuruköprü’deki yeni konsepti ile hizmete giren yerin açılışına eski Bakanlardan Cevdet Yılmaz ve Fatma Gül Demet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Baro Başkanı Veli Küçük, Seyhan, Yüreğir ve Büyükşehir Meclis Üyeleri, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO, ADASO ve ATB Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
BİR ADANA FİRMASI
Beta Tea House ile cafe kültürüne yenilik getiren Beta Çay, , Beta Tea Hous gibi Adana’da kurulmuş, buradan dünyaya açılmış bir firma. Beta Çay markasıyla çay sektörünün liderliğini yakalayan Beta Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin temelleri 1978 yılında Adana’da atılmıştı.
Kuruluşu’nun ilk yıllarında gıda dışı ürünlerin ticaretiyle faaliyetine devam ederken zaman içerisinde faaliyet alanını markalaşma sağlayabileceği gıda sektörüne kaydırmıştır.
 
Türkiye'ye ithal çayı getiren ilk firma olan Beta Gıda, Türk tüketicisini farklı bir damak tadıyla tanıştırmıştı. Beta Gıda, 1990'lı yılların başında Sovyetler Birliği'nde yaşanan dağılma süreci sonucu ayrılan ülkelerde önemli fırsatlar yakalamayı başarmış ve bu pazarlara giriş yapmıştı. Dağılan eski Sovyet Cumhuriyetleri'ne çay götüren ilk özel sektör kuruluşu olmuştu.
 
Beta Gıda bugün Azerbeycan, Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan, Rusya ve Irak gibi ülkelerde markalarıyla pazarın en büyük oyuncusu olmuştur. Amerika, Orta Doğu ve Doğu Avrupa pazarında ise büyümeye devam etmekte.
 
Beta Tea, Bayce, Champion ve Howhad Brand, Beta A.Ş'nin çay konusunda dünya genelinde faaliyet gösterdiği 4 ana markayı oluşturmakta. Markalarına olan güveni her daim korumaya maksimum özeni gösteren Beta Gıda, bundan yıllar içerisinde aldığı güçle farklı ürün gruplarına da girmişti. Benuta, Beta Caffito, Wavey, Beta Belita, Bon Vivant, Funcy gibi yeni markalarıyla farklı gıda alanlarında çok başarılı ve kaliteli markalar sunmaya devam etmekte.
 
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan gıda paketleme tesisini en son teknolojiyle donatmış olan Beta Gıda, Türkiye ve yurtdışındaki müşterilerine hizmet vermekte.
 
Son yıllarda Trabzon Sürmene'de çay fabrikası satın alan Beta A.Ş, Türk çayını uluslararası standartlarda üretmeye başladı.
 
Günümüzde Beta A.Ş, en iyiyi ve en kaliteliyi en uygun fiyata tüketicisine sunabilmek için var gücüyle çalışan global bir marka konumunda.
ÜRÜNLERİ
Başta Türkiye olmak üzere Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Irak, Özbekistan gibi ülkelerde çay satışı gerçekleştiren Beta gıda’nın ürün gamı siyah çay, yeşil çay, oolong çayı, beyaz çay, bitki çayları, meyve çayları, kahve, kahve kreması, bal, kakao ve hediyelik çaylardan oluşuyor.
Beta tea Hause’de müşteriler hem çay içebilecek, hem de Beta’nın tüm ürünlerini değişik gramajlardaki ambalajlarda satın alabilecek. Müşteriler, isterlerse Beta çaylarının yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinin çaylarını da içebilecekler.