'Bi yumurta Feke yolcusu'

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesinde öne çıkan çalışmaları arasında yer alan Salma (Doğal) Tavuk Projesi'nde köylülere dağıtılmak üzere 30 bine yakın yumurta tavuğunun ve elde edilen 'bi yumurta' markasıyla satışa sunulan yumurtalar Feke'de kurulan bir kooperatife devir edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma hamlesinde öne çıkan çalışmaları arasında yer alan Salma (Doğal) Tavuk Projesi’nde köylülere dağıtılmak üzere 30 bine yakın yumurta tavuğunun ve elde edilen ‘bi yumurta’ markasıyla satışa sunulan yumurtalar Feke’de kurulan bir kooperatife devir edilecek.
TAVUKLAR DEVİR İLE YOLA ÇIKACAK
2016 yılında BELDETAŞ tarafından sevk ve idare edilen ‘bi yumurta’ uygulamasında sona gelindi. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne getirilen bir madde teklifine göre Feke’de kurulan S.S. Feke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne ilgili birim tamamen devir edilecek. Hatırlanacağı gibi Salma Tavuk Projesi ile Aladağ, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Feke ilçelerine ‘ATAK S’ cinsi tavuklar teslim edilmişti. Feke’deki kooperatifin aktif ve pasiflerinin irdelenerek meclis kararından sonra bu uygulama artık Feke’de hayata geçmiş olacak.
3 ÇEŞİT YENİ EKMEK ÜRETİLDİ
Öte yandan dün toplanan belediye meclisinde Belediye Ekmekçilik Fabrikası’nda yeni üretilmeye başlanılan 3 çeşit ekmek meclis üyelerine sunuldu. 150 gr ağırlığında Sarıbuğday, 200 gr ağırlığında Köy Ekmeği ve 230 gr ağırlığındaki Karabuğday ekmek çeşitlerinin istenilen taleplere göre belediye ekmek büfelerinde 60 kuruştan satışa sunulacak. Adana Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası’nın toplamda 10 çeşit ekmek ürettiğine dikkat çeken şirket yetkilileri, Yüreğir Bölgesi’nde Köy Ekmeği’ne talebin az olduğunu ifade ettiler.