Bir ayda 7 şampiyonluk 3 ikincilik

Türkiye'nin ilk uluslararası tenis akademisini Türk Tenisi'ne kazandıran Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'nün (ATDSK) oyuncuları, akademideki başladıkları antrenmanların ilk ayında 7 şampiyonluk ve 3 ikincilik elde ederek, büyük başarı gösterdiler.

Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisini Türk Tenisi’ne kazandıran Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) oyuncuları, akademideki başladıkları antrenmanların ilk ayında 7 şampiyonluk ve 3 ikincilik elde ederek, büyük başarı gösterdiler.
 Kuruluşunun 50’inci yıldönümünde İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi ile yaptığı partnerlikle Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisi olan High Performance Tenis Center (HPTC) Adana’da Türk Tenisi’ne kazandırıldı. ATDSK’nın yeni şampiyonlar yetiştirmek için kurduğu HPTC’de dev antrenör kadrosu, yoğun bir tempoda antrenmanlara başlarken, yeni başarılara yelken açıldı. İtalya’dan gelen antrenörler ve kondisyonerlerle birlikte yürütülen çalışma programında, kaliteli, sistemsel bir çalışmayla tenisin teknik olarak daha üst seviyelere çıkarılıp, dünya çapında ilerletilmesi hedeflendi. ATDSK’lı sporcular, akademideki antrenmanlarının ilk ayında 12 yaşta 4 şampiyonluk, bir ikincilik, 14 yaşta 2 şampiyonluk bir ikincilik elde etti. TEB 18 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda çiftlerde şampiyonluk, TEB 16 Yaş Türkiye Şampiyonası’nda ise ikincilik elde edildi.
 Avrupa’nın önde gelen tenis kulüplerinden biri olan İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi ile Türk Tenisi için yaptıkları partnerliğin meyvelerini kısa sürede almaya başladıklarını belirten ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “Sporcularımızın başarı grafiği sürekli artacak, Türk Tenisi’ne yeni tenisçiler kazandıracağız. 2020’de yeni yatırımlar yapacak, yeni projelerimizle yoğun tempoda çalışacağız” dedi.