Bir bileni dinleyecekler!

Gazetemizi ziyaret eden eski Belediye Başkanı Aytaç Durak önemli açıklamalarda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kendisinden sonra seçilen iki belediye başkanı olan Hüseyin Sözlü ile Zeydan Karalar’a yönelik açıklamaları ile gündeme gelen eski Belediye Başkanı Aytaç Durak gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Durak, 5 kez halkın seçtiği tecrübeli siyasetçi ve belediye başkanı olarak belediye başkanlarının kendisini dinlemesinin yöneticilik adına kendileri için yararlı olacağının altını çizdi.
 
3 AYLIK SÜRE ÖLÇÜDÜR
Siyaseten hiçbir beklentisinin olmadığını ve bu kentin tüm metrekaresinde kendisinin alın teri ve hizmetinin olduğunu söyleyen eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, Hüseyin Sözlü’nün belediye başkanlığı döneminde kendisine destek verdiğini, zaman içerisinde de nasıl bir belediye başkanlığı yapacağı konusunda bilgilerini aktardığını söyledi. Sözlü’nün bir bileni dinleme gibi tavrının olmaması nedeniyle de Adanalılar tarafından ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemediğinin altını çizen Durak, ‘bir belediye başkanı seçimden sonra 3 aylık sürede iradesini ortaya koyar. 3 ayda koyamayan başkan ise sonrasında ne yapar ise yapsın ipin ucunu kaçırır’ dedi.
 
BAŞKANLAR AÇIKLAMAMI İYİ OKUSUNLAR
Zeydan Karalar’ın belediye başkanlığı dönemini nasıl değerlendiği yönündeki sorumuz üzerine açıklama yapan eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, ‘yaptığım açıklamada ne yapmaları gerektiğini, nasıl davranmaları gerektiğini orada izah ettim. Benim kitabımı okuyarak yaşanmış tecrübeleri ve bilgi aktarımlarımı dikkate alır iseler kendileri kazanırlar’ ifadeleriyle soruya yanıt verdi. Aytaç Durak, belediye başkanlığı gibi bir mevkide 5 dönem kalan birisi olarak gözünde bu yaştan sonra da bir beklenti olmadığının altını ısrarla çizerek ‘benim açıklamalarımdan sonra bana yanıt verme yerine benim bilgi ve birikimlerimden istifade etmelerini kendilerine salık veririm’ dedi.
 
BAŞKANIN ETRAFINI ÇETELER KUŞATIR İSE…
Belediye başkanlığı döneminde liderlik vasıflarıyla Türk halkının sevgisini kazanan Süleyman Demirel başta olmak üzere eski siyasetçilerin kendisinin görüşünden faydalanarak istifa ettiğinin de bilgisini aktaran Aytaç Durak, ‘AK Parti’de siyaset yapar iken de bugün 18 yıl iktidarlık yapan siyasi irade de benim bilgilerimden faydalandılar. Ben önceki günkü açıklamam ile belediye başkanlarına aslında yol gösterip bir dönemin geride bıraktığı izleri de Adanalılar ile paylaşıyorum. Benden istifade etmek var iken bana yanıt vermeye çalışmak altında kalacağınız yükün altına girmek demektir. Bunu da hiç tavsiye etmem. Belediye Başkanının etrafını çeteler kuşatır ise o belediye başkanı başarılı olamaz. Partili çıkar çevrelerine de teslim olan başkan asla ikinci kez belediye başkanı seçilemez’ sözleriyle Adana siyasetinin genel tablosundan örnekleri ortaya koymuş oldu.