BOĞULUYUZ

Anız yangını ve sıcak hava Adana'yı esir aldı!

Bir yandan anız yangınları diğer yandan aşırı sıcaklar yüzünden adeta nefes alamaz duruma geldik. Adana üzerinde anız yangınlarının bıraktığı olumsuzluk nedeniyle kenti adeta duman kapladı. Hava kalitesi de ‘sağlıksız’ düzeyinde seyretti.
CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL
Kentin her yerinde adeta anız yangınları yükseliyor. Dönüm başına 74 lira anız yangını cezası verilmesini dahi aldırış etmeden tarlalarını yakan çiftçiler yüzünden Adanalı evinde oturamaz duruma geldi. Kentin dört bir yanında yoğun duman nedeniyle göz gözü görmüyor. Hissedilebilir kirli havanın yanı sıra tarlalardan uçan isler, evlerin en ücra köşelerine kadar ulaşıyor. Hava sıcaklığının gün içerisinde 43 dereceyi geçtiği Adana’da dumanlar, aşırı nem ile de buluşunca yaşamı iyice zorlaştırıyor.
SAĞLIĞIMIZ ELDEN GİDİYOR

Öte yandan Adana yüzde 157 oranında değişimle Hava Kalitesi Endeksi kayıtlarına göre yaz aylarında hava kalitesinin en çok düştüğü ikinci il oldu. 31 Ağustos saat 22.00’da Adana Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sitesindeki, HKİ ölçümlerindeyse kentteki havanın partikül maddeler, karbonmonoksit, kükürt dioksit, azot dioksit ve ozon değerlenin ortalama 190 çıktığı ve hava için ‘sağlıksız’ uyarısı verdiği görüldü.