Borca karşılık arsa veriyorlar

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yüreğir Belediyesi, vergi borçlarına karşılık arsa vererek borçtan kurtulma yolunu seçtiler. Büyükşehir Belediyesi 36 milyon lira değerindeki 6 adet arsayı maliyeye devir etmek için hazırlık yaparken, Yüreğir Belediyesi Köprülü Mahallesi'ndeki 2 ayrı arsasını maliye devir etmek için bugün toplanan belediye meclisine görüşülmek üzere madde teklifinde bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Yüreğir Belediyesi, vergi borçlarına karşılık arsa vererek borçtan kurtulma yolunu seçtiler. Büyükşehir Belediyesi 36 milyon lira değerindeki 6 adet arsayı maliyeye devir etmek için hazırlık yaparken, Yüreğir Belediyesi Köprülü Mahallesi’ndeki 2 ayrı arsasını maliye devir etmek için bugün toplanan belediye meclisine görüşülmek üzere madde teklifinde bulundu.

ARSA DEVRİNDE GELİNEN SON NOKTA

Adana Büyükşehir Belediyesi daha önce de SGK’ya borcuna karşılık arsa teklifinde bulunmuştu. SGK, Köy Hizmetlerinin yerini istemiş, Büyükşehir Belediyesi ise o arsayı kıymetli diyerek SGK’ya vermemişti. Gelinen noktada SGK ile arsa üzerinde anlaşamadılar. Ancak Büyükşehir Belediyesi, 4 adet Milli Eğitime ve 2 adet Diyanete verilmek üzere toplam 6 adet arsayı maliyeye borcuna karşılık verecek. Bu konuda meclisten karar alındı. Arsa üzerindeki hacizlerin kalkmasından sonra da arsa devri gerçekleştirilecek. Yüreğir Belediyesi ise Köprülü Mahallesi’nde 1762 ada 72 parsel ile Karşıyaka Mahallesi 780 ada 30 parselin devrini gerçekleştirmek için meclisten yetki istedi.