Borçlanmaya ret

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulması adına borçlanma için Başkan Zeydan Karalar'ın yetki istemesine ait gündem maddesi komisyonlarda görüşüldü. AK Partili ve MHP'li Belediye Meclis Üyesi olan komisyon üyelerinin oyları ile gündem maddesi ret edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu mali sıkıntıdan kurtulması adına borçlanma için Başkan Zeydan Karalar’ın yetki istemesine ait gündem maddesi komisyonlarda görüşüldü. AK Partili ve MHP’li Belediye Meclis Üyesi olan komisyon üyelerinin oyları ile gündem maddesi ret edildi.
KOMİSYON KARARI MECLİSTE OYLANACAK
Yaklaşık iki ay önce Başkan Zeydan Karalar borçlanmaya ait gündem maddesini meclis gündemine getirmişti. Uzun tartışmaların yaşandığı bu gündem maddesinin görüşülmesi sırasında AK Parti ve MHP’li üyeler ret oyu kullanacaklarını meclisteki konuşmalarında ortaya koymuşlardı. Buna rağmen ilgili madde müşterek komisyonlara sevk edildi. Dün yapılan oylamada komisyon kararı ile Başkan Zeydan Karalar’a borçlanma yetkisinin verilmemesi kararlaştırıldı. Ağustos ayının oturumlarının başlayacağı önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren ilgili komisyon kararı meclise getirilip oylanacak. Meclis oylamasında da büyük bir ihtimalle borçlanma yetkisine ret kararının çıkması bekleniliyor. AK Parti ve MHP’nin meclis gurup başkanları olan her iki siyasi partinin de il başkanları konuyla ilgili ret kararı vereceklerini çeşitli vesilelerle basına ve kamuoyuna açıklamışlardı.