Borcun sonu protesto

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin verilerine göre Adana'da yılın 5 aylık döneminde 116 milyon 381 bin lira tutarında 6 bin 946 senet protesto edildi.

Çukurova Barış Gazetesi Muhabiri’nin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin verilerinden derlediği bilgilere göre,  Türkiye genelinde yılın ilk beş ayında, protesto edilen 386 bin adet senedin parasal tutarı 4,3 milyar TL oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre ise protesto edilen senet adedi yüzde 1 oranında azalırken, senet tutarı ise yüzde 19 oranında arttı.
 
Protesto edilen senetler; il bazında:
 
Yılın ilk beş ayında, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği illerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa ilk 5 sırayı teşkil etti. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 29’unu İstanbul, yüzde 10’unu Ankara, yüzde 8’ini İzmir, yüzde 4’ünü Antalya ve  yüzde 4’ünü Konya oluşturdu. Protesto edilen senetlerin tutar olarak en düşük olduğu iller ise Siirt, Bayburt ve Tunceli oldu.
 
-ADANA’DA PROTESTO EDİLEN SENETLER-
 
Verilere göre, Adana’da yılın 5 aylık döneminde 6 bin 946 adet senet protesto edildi. Protesto edilen senetlerin parasal parasal tutarı ise 116 milyon 381 bin lira oldu. En çok senet 1.468 adet ile mayıs ayında gerçekleşti. Mayıs ayında protesto edilen senetlerin parasal tutarı ise 26 milyon 151 bin lira oldu.
 
Verilere göre, Adana iller arasında adet olarak en çok protesto edilen senet sıralamasında 7. Sırada, parasal tutar sıralamasında ise 8. Sırada yer aldı.
 
Geçen yılın aynı döneminde Adana’da 72 milyon 626 bin lira tutarında toplam 5 bin 823 adet senet protesto edilmişti.
 
 

Adana protesto senet Bankalar Birliği