Borsanın kiracısı belediye!

Adana Ticaret Borsası'nın Atatürk Caddesi, Büyükşehir Belediyesi karşısındaki hizmet binası belediyenin ilgili birimlerine kiraya verildi.

Adana Ticaret Borsası’nın Atatürk Caddesi, Büyükşehir Belediyesi karşısındaki hizmet binası belediyenin ilgili birimlerine kiraya verildi. ATB’nin yeni yapılan binaya taşınması üzerine yıllardır kullandığı hizmet binasının 2, 7 ve 8.katları Altın Koza, Ulaşım Daire gibi birimlerin hizmetine verilip kiralandı.
ELEŞTİRİLER VAR
Borsaya yeni hizmet binası yaptıran mevcut ATB yönetimi, üreticiye yönelik vermiş oldukları hizmetleri de haliyle yeni binalarına taşıdı. Şehir merkezindeki hizmet binalarının boşalması üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereğince bina belediyeye kiraya verilmiş oldu. Üreticiler hizmet binasının şehir dışına götürülmesinin kendileri açısından faydalı olmadığını, ulaşım konusunda sıkıntı çekildiğini ve bütün şehirlerde borsa hizmetlerinin şehir merkezinde yapılmasına karşın Adana’da bu hizmetin tersine işlediğini belirterek eleştirmeye başladılar. ATB’ye yakın kaynaklar, ileriki aşamada bu hizmet binasının satışa dahi çıkarılarak birikmiş borçlarında böylelikle ödenebileceği yönünde endişe taşıdıklarının altını çizdiler.