Boyvadaoğlu'dan sert tepki

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e sosyal medyada "Fosforlu Meral" etiketiyle başlatılan kampanyaya tepki gösterdi.

İYİ Parti Adana İl Başkanlığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e sosyal medyada "Fosforlu Meral" etiketiyle başlatılan kampanyaya tepki gösterdi. 
İYİ Parti Adana il Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu'nun il binasında düzenlediği tepki kampanyasına, İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı ve Yüreğir Belediye Meclis Üyesi Recai Mercimek, ilçe başkanları,  il başkan yardımcıları ve meclis üyeleri katıldı. Boyvadaoğlu Genel Başkan Meral Akşener'in uğradığı cinsiyetçi saldırıları kınayarak şunları söyledi: "Onların aksine Hira Dağı kadar daha Müslüman, Tanrı Dağı kadar daha Türk'üz."
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Boyvadaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında sosyal medyada başlatılan "Fosforlu Meral" tabelasına tepki gösterdi. Boyvadaoğlu, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in bu sözlere rağmen sergilediği davranışlar, dik ve güçlü duruştur."dedi.
Boyvadaoğlu konuşmasının devamında, "Genel Başkanımızın Türkiye'yi yönetebilecek en güçlü karakter olabileceğini bu konuda da göstermiştir. 'Hira Dağı kadar Müslüman ve Tanrı Dağı kadar Türk'üz' diyenler; Müslüman bir Türk kadını ve bir anne olan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e,  geçtiğimiz günlerde 'Fosforlu Meral' diye karalama çalşması gerçekleştirdiler. Bizler İYİ Parti olarak Genel Başkanımıza yapılan bu hakareti kabul etmiyor ve kınıyoruz. Türk siyasi tarihinde yapılan en büyük hakaret olarak kabul ediyoruz.  Ve onlara da  diyoruz ki; sizlerin aksine bizler, Hira Dağı kadar  daha Müslüman Tanrı Dağı kadar daha  Türk'üz."diye belirtti.