Bozkurt'un halkı aydınlatma borcu var!

14 Nisan 2021 günü Büyükşehir Belediyesi idaresini uyaran Bozkurt'un ikazlarını dikkate aldılar mı?

2020 yılı Adana Büyükşehir Belediyesi hesaplarını inceleyen Meclis Denetleme Komisyonunun başkanı olarak AK Partili Furkan Bozkurt görev almış ve yapılan denetlemenin sonuçlarını meclis kürsüsünden kamuoyuna açıklamıştı. Bozkurt bu konuşmasında tespit ettikleri yanlışlıkları 10 maddede toplayarak uyarılarda bulunmuştu. Aradan geçin bir yıllık süre içinde belediye idaresinin bu uyarıları dikkate alıp almadığını değerlendirip Furkan Bozkurt’un ‘tespitler ile  ortaya çıkan aksaklıklarla ilgili olarak’ Adana kamuoyunu bilgilendirme borcu olduğu yönünde kamuoyunda genel bir kanaat oluştu.
MECLİS ÜYESİNİN ASLİ GÖREVİ
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu kez 2021 yılı hesapları incelenerek Meclis Denetim Komisyonu yeni bir rapor tanzim etti. Bu rapor bu hafta sonuna kadar meclis oturumlarında değerlendirilip en geç yarın itibariyle kamuoyu ile paylaşılacak. Bu nedenle AK Parti Grubu adına bir önceki yıl denenim komisyonunda başkan olarak yer alan Furkan Bozkurt’un ‘Geçen yıl uyardık. Uyarılarımız dikkate alındı veya dikkate alınmadı şeklinde bir değerlendirme yapması gerekir’ yönünde genel bir kanaatin oluştuğu gözleniyor. Bu sorumluluğun da siyaset yapan meclis üyelerinin asli görevi olduğu görüşünde Adanalılar birleşiyor.
PEKİ, BU 10 MADDELİK UYARI HABERİ O TARİHTE BASINDA NASIL YER BULMUŞTU?
İşte o tarihte yayınlanan haber:  Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyelerinden oluşan Denetim Komisyonu Başkanı olan AK Partili Furkan Bozkurt, 2020 yılının hesaplarını inceleyerek gördükleri yanlışlıkları 10 maddelik rapor haline getirip başkanlık makamına uyarı niteliğindeki bu bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Furkan Bozkurt, ihaleler başta olmak üzere yapılan yanlışlıkların bir kez daha tekrarlanmaması adına raporlarının dikkate alınmasını istedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyelerinden oluşan Denetim Komisyonu Başkanı olan AK Partili Furkan Bozkurt, 2020 yılının hesaplarını inceleyerek gördükleri yanlışlıkları 10 maddelik rapor haline getirip başkanlık makamına uyarı niteliğindeki bu bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Furkan Bozkurt, ihaleler başta olmak üzere yapılan yanlışlıkların bir kez daha tekrarlanmaması adına raporlarının dikkate alınmasını istedi.
KARALAR’DAN RAPORDAKİ AYRINTILARA YANIT GELDİ
Furkan Bozkurt, tespit edilen eksiklikleri dile getirirken çözüm önerilerini de sıraladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise komisyonun tespitlerine teşekkür edip bazı bilgilerin eksik ve yanlış olduğunu buna rağmen üzerinde çalışılmasının fayda getireceğini söyledi. Başkan Karalar, ihalelerde dosyayı tamamlayanların tekliflerine bakıldığını, tamam olmayan dosyaların tekliflerinin hiç dikkate dahi alınmadığını, en düşük teklifi verenlere ihalenin verildiğini söyledi. Katı atık artıkları için ödenen paranın 27 milyon lira olmadığını belirten Karalar, günlük 300 ton fazlalığın toplam maliyetinin 3 milyon lira olduğunu ve bunu da ilgili firmaya vermeyerek geriye dönük zararların da tazmini yoluna gidildiğini kaydetti.
DENETİM KOMİSYONUNUN TESPİT ETTİĞİ EKSİKLİKLER
AK Partili Furkan Bozkurt’un başkanlığındaki komisyon şu eksiklikleri tespit etti. “1- Açık ihalelerde şartnameler oluşturulurken belediyenin menfaatleri çok dikkate alınmamış. 2- Özel Kalem Müdürlüğü’nün organize ettiği toplu yemek organizasyonlarının nerede kimlere verildiği konusu belli değil. A kalite yemeklerin verildiği yerler neden belirtilmiyor? 3- Katı atık fazlalığı için 27 milyon ödenmiş. Belediye kendi katı atık tesisini kurmalıdır. 4- Açık ihalelerde yüksek rakamlarla mal ve hizmet alınıyor. 5- Doğrudan teminlerde piyasa fiyatlarının üzerinde mal alınmış. Bir klozet kapağı için Mersinli bir firma 300 lira teklif vermiş. Aynı adresten 3 firma teklif vermiş! 6- Uzaktan eğitimde 8 bin 300 öğrenci katılmış gözüküyor. Araştırdık, sisteme kaydı olmayanlar var! 7- İş makinesi ve araç kiralamalarda yüksek rakamlar ödenmiş. 8- Kiralanan konutlarda kira ödenip 5 ay boş bırakılan binalar var. 9- Hukuki olarak işten çıkarılan kişiler yüzünden belediye zaman ve maddi kayba uğramış. 10- Belediyenin iş ve işlemlerinin kurumsal kimlik olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.
 

Belediye Bozkurt