Bu görev Büyükşehir'e ait!

Kozan Devlet Hastanesi, kendi hastanesinde ölenlerin dışındaki cenazeleri morguna kabul etmeme kararı aldı.

Kozan ilçe dışında veya evlerinde vefat eden ve defin edilmesi açısından zaman yetmezliği nedeniyle ertesi gün defin edilmesine karar verilen cenazelerin Kozan Devlet Hastanesi morgunda bırakılması uygulaması, hastane yönetiminin almış olduğu kararla sona erdi.
PERSONELİMİZ MAHKEMELİK OLUYOR
Hastane morg hizmetinin yanında hastane içinde cenaze yıkıma işleminin uzun yıllardır yıkanır olmasına karşın alınan kararla iptal edilmiş olmasının nedeni olarak ‘Bu bizim görevimiz değil. Bu görev Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir’ tezi gösterildi. Kozan Devlet Hastanesi’nin idaresi, “Personelimiz sıkıntı yaşıyor. Cenazeler karışıyor, görevli elemanlarımız mahkemelik oluyor. Sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz. Artık morga cenaze kabul etmiyoruz. Bu görevi Büyükşehir Belediyesi yapsın” açıklamasında bulundular.
HASTANEMİZDE ÖLENLERİ MORGA KOYACAĞIZ
Kozanlı vatandaşlar ise konuya tepki göstererek “Bunca yıldır bu hizmeti veren Kozan Devlet Hastanesi bu kararı alarak cenazelerimizi ortada mı bırakacak? İnsanların en acılı günlerinde bu uygulama ile eziyet çektiremezler. Kurulmuş bir düzen ve işleyen bir işlev vardı. Bu düzeni bozup gecenin geç saatinde vefat eden insanlarımız nereye, hangi morga koyacağız? Kozan’da Büyükşehir Belediyesi’nin morgu yok” diyerek tepki gösterdiler. Kozan Devlet Hastanesi sadece kendi hastanelerinde vefat edenleri morga koyma kararı aldı.
BÜYÜKŞEHİR’İN MORGU YOK, İHALE 30 ARALIK’TA
Kozan ilçesinde yetersiz kalan mevcut mezarlığın yanına ikinci bir mezarlık yapımı için düğmeye basıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki mezarlık alanı için 30 Aralık 2021 günü ihale gerçekleştirilecek. Yaklaşık bin 300 m2 alan üzerinde gasılhane, güvenlik binası, idari binası, depo, şadırvan ve namazgah bölümleri inşası gerçekleştirilecek. Mezarlığın yer tesliminden sonra 7 ayda bitirilmesi planlanıyor. Bu arada yeni açılacak olan ihalede morg hizmetinin verilmesine yönelik bir bilgiye de ulaşılamadı.
 

KOZAN KOZAN DEVLET HASTANESİ