Buhrandan çıkış arayışı

CHP Genel Merkezi tarafından 81 vilayeti dolaşarak ekonominin paydaşları ile buluşup sorunları tespit etmeye ve çözüm önerilerini getirmeye yönelik toplantılar kapsamında parti kurmayları dün Adana'ya geldiler.

CHP Genel Merkezi tarafından 81 vilayeti dolaşarak ekonominin paydaşları ile buluşup sorunları tespit etmeye ve çözüm önerilerini getirmeye yönelik toplantılar kapsamında parti kurmayları dün Adana’ya geldiler.
 
ÖZTRAK: EKONOMİ İYİ YÖNETİLMİYOR
Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki CHP’nin parti kurmayları bir otelde Adanalı paydaşlarıyla ‘Türkiye ekonomisini’ masaya yatırdılar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 2018 yılında kurulan ekonomi kurulunun o tarihten bu tarihe kadar sürekli çalıştığını kaydedip ‘Ülke iyi yönetilmiyor. Tek adam yönetimi ile ehil olmayan insanlara ekonomi teslim edilip buhranlı günlere kadar ülkeyi getirdiler. Ancak kurtuluş reçetesini CHP olarak bizler yazacağız” dedi. Öztrak ve beraberindeki heyet daha sonra basına kapalı olarak toplantıya devam ederek Adanalı sanayici, esnaf, çiftçi temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek notlarını aldılar.
 
HAYATA GEÇİRİLMESİ İSTENİLEN UYGULAMALAR
Adana’nın işler caddelerinde esnaf turu düzenleyen heyet, ekonomiyi yönetenlerin ve sarayın insanların sesini duymadığını vurgulayarak ‘Buhrandan çıkış’ için bir dizi çalışma başlattılar. Esnaf bakanlığı kurulması, sicil affı, stopaj vergisinin kaldırılması, zincir mağazaların düzenlenmesi, esnafın SGK priminin devlet tarafından ödenmesi, esnafa ceza yazmaktan vazgeçilmesi, esnafın kredi borçlarının ödenmesi, esnaftan kira alınmaması, icra işlemlerinin durdurulması, teminat mektubu uygulamasının iptal edilmesi gibi ana başlıkların görüşüldüğü toplantıda ticaret erbabı ile sanayiciler içinde önemli istekler sıralanıp CHP iktidarında bunların hayata geçirileceği kaydedildi.